Sport

2008.02.02. 17:12

Kikaptak a Fehérvártől a pécsi röplabdások

A hiányzások miatt némileg átformált csapattalvette fel a küzdelmet a fehérváriakkal a PTE PEAC NBI-es röplabdacsapata szombaton.

(Gyöngyösi Zoltán - PTE PEAC)

A Fehérvárban nem kezdett a volt Extraligás Gelencsér - rosszullét miatt-, a PEAC-ból pedig többen utazás, sérülés, illetve munkahelyi elfoglaltság miatt hiányoztak (Dolgos, Horváth A., Mánfai, Rab).

Az első játszmában a Fehérvár melegedett be előbb, és a néhány pontos
előnyét végig is vitte a szetten. A második játékrészt a pécsiek nyerték, de már akkor érezhető volt, hogy ez egy "munkás" mérkőzés lesz, csak végig küzdve lehet nyerni. Sajnos a Fehérvár támadó szerváit nehezen szelíditették meg a hazaiak, ebből következően a feladások és támadások is döcögtek. 1:1-nél bekapcsolódott Gelencsér is, akit testmagasságánál és képzettségénél fogva nagyon nehéz tartani - nem is nagyon hibázott támadásban. Ennek ellenére a mérkőzés nem ezen ment el, hanem a már említett gyengébb fogadás mellett a sok nyitáshibán. No meg a bírók se nagyon támogatták a PEAC-ot.

Több súlyos tévedésük volt, de ez a játék része, azonban az utolsó szettben 27:27-es állásnál egy nyilvánvaló két kezes dobott labdát nem fújtak be - ilyenkor pedig már nem szabad ekkorát hibázni, mert nem mindegy ugye, hogy 27:28, vagy 28:27...

Mindennek ellenére a mérkőzés messzemenőkig nem a bírókon múlt, a hazaiak kicsit jobb nyitó és fogadó százalékkal nyerhettek volna. (Tegyük hozzá, a hiányzások miatt kicsit át kellett alakítani a csapatot, ami a
nyitásfogadást is érintette.)

Megint kevésen múlt, pedig a sok lelkes néző nagyon kitett magáért. Végül a Fehérvár öt labdamenettel nyert többet (100:95), ami elég volt a 3:1-es győzelemhez.

Eredmény: PTE-PEAC - Kodolányi Fehérvár 1:3 (-22, 21, -21, -27)

PTE-PEAC: Ambrus, Gyöngyösi, Horváth B., Kelemen, Storcz, Takács. Cs.: Kaszás (liberó), Régert, Szabó D. Szabó Tamás edző: gyengén fogadtuk az ellenfél húzott, lebegtetett szerváit.

Következő mérkőzés két hét múlva, kivételesen pénteken:

Debrecen - PTE-PEAC 2008.02.15.

Következő hazai mérkőzés:

PTE-PEAC - Nyíregyháza 2008.02.17. 14 óra Pécs, POTE csarnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!