Sport

2008.02.20. 09:10

Nem Kuti Kisre építenek

Már évek óta a női tenisz csapatbajnokság élvonalában végez a Pécs 2000 TC gárdája – tavaly a harmadik, tavalyelőtt a második helyen zárt a gárda. Bár az új idény kezdetéig még bőven van idő (a Szuperliga első meccsei kora nyáron várhatóak), a csapat összetétele véglegesnek látszik.

F.Z.

– A legvalószínűbb, hogy egyes pályán Marosi Katalin, a kettesen pedig egy új igazolás, a tizenkilenc éves hódmezővásárhelyi Hernádi Anett játszik majd – mondta el lapunknak Koncz Zsolt, a csapat vezetője.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a gárda legismertebb játékosa, Kuti Kis Rita nem az egyes pályát kapta. A csapat vezetője szerint azonban ebben semmi meglepő nincs: Koncz szerint Kuti Kis egyrészt hátsóbb pozícióban is tud jól játszani, másrészt a versenyző mostanában inkább a trénerkedésre koncentrál.

– Amikor Rita hozzánk igazolt, eldöntöttük, hogy véget vetünk annak a rendszernek, ami korábban szinte minden csapatnál, így nálunk is gyakorlat volt. Azaz nem igazolunk egy nagy nevet néhány meccs erejéig, hogy ezzel növeljük az esélyeinket a végső győzelemre, hanem inkább hosszabb távban gondolkodunk, azaz a fiatalok képzésére helyezzük a hangsúlyt. Ennek az elképzelésnek pedig Kuti Kis tökéletesen megfelel. 

Címkék#Koncz Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!