Sport

2008.05.14. 20:34

Fegyverneky és Podrug is távozik a MiZo Pécstől

Szerda este hivatalosan is bejelentették, hogy a MiZo Pécs 2010 női kosárlabdacsapatának két játékosa, Fegyverneky Zsófia és Emilija Podrug a szezon végén más klubba igazol.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Hogy az ellenfelek szurkolói nem kedvelik Sztojan Ivkovicsot, a PVSK-Expo Center Pécs szakmai igazgatóját? Szóra sem érdemes, elvégre nem az a dolga, hogy megszerettesse magát kaposvárival, körmendivel, szolnokival. A közelmúltban azonban váratlan helyről érte támadás: a MiZo Pécs 2010 és a BSE pécsi összecsapásán találta meg a hazai B-közép néhány tagja egy nyomdafestéket nem tűrő szöveggel ellátott drapériával.

A miértre a szakvezető is kíváncsi volt, ezért szombat este el is ment a 6. Rosé Brigádok gyűlésre, ami a női kosárcsapat szurkolóinak baráti összejövetele. Itt kiderült, mi is az ellenszenv oka: a MiZo-drukkerek közül sokan tudni vélik, Sztojan Ivkovics bujtogatta csapatuk játékosát, Fegyverneky Zsófiát, hogy távozzon Pécsről, mert már kinőtte ezt az együttest. Hasonló hírek keringenek Emilija Podruggal kapcsolatban is. Ha ez valóban így lenne, nem kellene csodálkozni a szurkolók haragján, hiszen a kulcsjátékosok távozásával nyilvánvalóan gyengülne kedvenc együttesük.

Természetesen megkerestük Sztojan Ivkovicsot, arra kérve, hogy tisztázza a helyzetet, s a férfikosarasok edzője készségesen nyilatkozott: „Eddig is minden évben mentek és jöttek játékosok a MiZo-nál, akárcsak a soproni női kosárlabdacsapatnál, vagy éppen nálunk. Ez az élet rendje. Egy játékos eligazolása mindig egyéni döntés kell, hogy legyen. Fegyverneky Zsófiával valóban szoros viszonyban van a családom és én, de nem csak mostanában, hanem körülbelül négy éve eszünk, iszunk, kávézunk egymással. A családom egyébként éppen eléggé bizonyította a lojalitását a pécsi klub felé, hiszen bár még mindig tetemes összeggel tartoznak a feleségemnek, a mai napig nem jelentette fel őket.”

Akárhogy is történt, tegnap este immár hivatalossá vált, ami eddig csak szóbeszéd tárgya volt: Fegyverneky Zsófia és Emilija Podrug is távozik az idény végén a MiZo Pécs 2010-től. Rátgéber Lászlónak tehát a következő szezonra ismét egy új csapatot kell összeraknia.

[caption id="" align="alignleft" width="278"] Fegyverneky egy ideig biztosan búcsút int a pécsi csapatnak
[/caption]Fegyverneky nem árulta el, hogy hol folytatja

Tegnap este tehát kiderült, hogy a pécsiek 23 éves, saját nevelésű játékosa, Fegyverneky Zsófia a szezon végén eligazol. Kérdésünkre, hogy ebben volt-e szerepe Sztojan Ivkovicsnak, rögtön nemmel felelt: „Ez a saját döntésem volt. Béres Timit és őt is nagyon szeretem, abban biztos vagyok, hogy bármilyen döntéseket is hozok, ők mindenben mindig támogatnak.” Azt, hogy hol folytatja pályafutását, nem kívánta elárulni, inkább hangsúlyozta, most nem ezzel szeretne foglalkozni, „mert a bajnoki döntő a legfontosabb”.

Rózsa Gábor, a klub ügyvezetője hozzátette, nagyon remélik, hogy ezzel nem ér véget Fegyverneky pécsi szerepvállalása, csak rövid időre megszakad: „Sok sikert kívánunk neki, és azon leszünk, hogy csak egy évig legyen távol otthonától.”

Rátgéber inkább a bajnoki döntővel foglalkozna

Játékosai állítólagos „elcsábításával” kapcsolatban megkerestük Rátgéber Lászlót, a MiZo Pécs 2010 vezetőedzőjét is, aki a következőket nyilatkozta lapunknak: „Természetes, hogy Sztojan közeli kapcsolatba került néhány játékosunkkal, hiszen felesége, Béres Tímea évekig ebben a csapatban játszott, ő maga pedig éveken keresztül majdnem mindegyik edzésünket végignézte. Ezeknek a játékosoknak azt mond, amit akar, ezt senki nem tudja befolyásolni. Ha az ő szava számukra erősebb indok, mint amit mi nyújtani tudunk nekik, akkor sem rá kell haragudni. Egyébként pedig ne tessék engem többet ilyen dolgokkal zavarni, nekem most azokból a játékosokból, akik elmennek, és azokból, akik maradnak, homogén csapatot kell építenem a bajnoki döntőre. Én most ezzel fekszem és ezzel kelek!”

Rózsa Gábor, a klub szakosztály-igazgatója hozzátette, nagyon remélik, hogy ezzel nem ér véget Fegyverneky pécsi szerepvállalása, csak rövid időre megszakad: „Sok sikert kívánunk neki, és azon leszünk, hogy csak egy évig legyen távol otthonától.” Fegyverneky egy ideig biztosan búcsút int a pécsi csapatnak -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!