Sport

2008.09.07. 15:18

Aranyérmes lett Pekingben a pécsi úszó

Sors Tamás 100 m pillangón a versenyek nyitónapján újabb fantasztikus világcsúccsal (59.34 mp) megszerezte a magyar csapat első aranyérmét a pekingi paralimpián.

K Mayer András (DN)

Az ANK Úszóklub 17 éves versenyzőjétől előzetesen „csak” érmet reméltek, arra valószínűleg kevesen számítottak, hogy egyből a dobogó legfelső fokára állhat a 2006-ban 100 pillangón világbajnoki bronzérmes. Hogy mégis valami nagy dolog sülhet ki pekingi szerepléséből, azt a döntő kivívásakor elért időeredménye jelezte: 59.38-cal, vagyis új világcsúccsal ért célba (érdekesség, hogy sérültségi kategóriájában ő került elsőként 1 percen belülre a világon). Aztán a fináléban immár saját rekordját döntötte meg, amikor is 59.34-gyel győzött.

– El sem tudom hinni, hogy sikerült! – mondta Sors Tamás. – Amikor beértem a célba, csak azt tudtam, hogy az első vagy a második helyen végeztem. Lassan vettem le a szemüvegem és vártam, hogy megjelenjen a végeredmény az eredményjelzőn. Hihetetlenül boldog vagyok, gyönyörű ez az érem és elég jó súlya van, de ez nagyon kellemes teher. Még négy számban indulok, ezért egyelőre nem lesz nagy ünneplés. Ebben a számban vagyok a legjobb, de a többiben is szeretnék bejutni a döntőbe. Az biztos, hogy óriási lökést ad ez a siker a folytatáshoz.

A magyar versenyzők közül vasárnap Csúri Ferenc a hetedik helyen végzett 100 pillangón (8-as kategória). A 200 m vegyes fináléjában nyolcadik helyen célba érő Becsey Jánost szabálytalan forduló miatt kizárták, Ráczkó Gitta 200 vegyesen nyolcadik lett. Sportlövészetben Gurisatti Gyula sportpisztolyban a 25. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!