Sport

2008.09.11. 14:10

Sors Tamás és Kovács Ervin is negyedik lett a paralimpián

Kovács Ervin 3:12.02 perces idővel negyedik lett a 200 méteres vegyes úszás döntőjében a pekingi paralimpián. A régi úszódresszében versenyző Sors Tamás szintén a negyedik helyet szerezte meg a 200 méteres vegyes úszás fináléjában, 2:21.42-es időeredménnyel.

BAMA

Kovács Ervin több mint két és fél másodpercet javított a délelőtti előfutamban elért idején, és harmadszor szerzett 4. helyezést a paralimpián.

Megoldódott Sors Tamás úszódresszdilemmája: a magyar küldöttség legeredményesebb tagja végül saját régi dresszében versenyzett a 200 méter vegyes döntőjében.

A 17 éves úszónak, aki eddig egy aranyérmet (100 m pillangó) és egy bronzérmet (100 m gyors) szerzett a játékokon, a gyors fináléjában elszakadt a dressze. A magyar csapat újat rendelt helyette, de a Speedo Magyarországról nem tudott másikat küldeni, Angliából pedig a feltehetőleg hibás címzés miatt az új dressz Pekingen keresztül Hongkongba került.

Sors végül a negyedik helyen végzett a fináléban, a 200 méter vegyest az ausztrál Matthew Cowdrey nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!