Sport

2008.10.20. 19:17

Indul a kosarasszezon: a Sopron érkezik a Párducokhoz

Több mint öt hónapot kellett arra várni, hogy újra tétmeccsen lépjen pályára a pécsi férfi kosárlabdacsapat.

F.Z.

Május tizenegyedikén, egy emlékezetes mérkőzésen búcsúzott el a 2007/2008-as idénytől Sztojan Ivkovics csapata. Azóta majdnem fél év telt el, így érthető, hogy a szurkolók nagyon várták az új szezon első meccsét. A Pécsi VSK-Panthers kedd este hat órakor a Soproni sÖrdögök ellen kezdi meg nagy menetelését. A holtszezon mindenesetre nem volt eseménytelen, hiszen a pécsiek több felkészülési meccset is játszottak.

– Jó mérkőzéseket vívtunk az elmúlt hetekben, azt azonban meg kell jegyeznem, hogy utolsó felkészülési találkozónk egy hazai zártkapus meccs volt a Dombóvár ellen, amire hiába kértünk fel pécsi élvonalbeli játékvezetőket, nem vállalták a feladatot. Ez nekem személy szerint rosszul esett – nyilatkozta Sztojan Ivkovics.

Az új idényben új csapattal próbál meg minél jobban szerepelni a pécsi gárda. A távozó Bojan Lapovot (akit a keddi meccsen búcsúztatnak el hivatalosan) és Kutasi Gergelyt minőségi cserékkel sikerült pótolni, hiszen centerposztra a válogatott Bencze Zoltán érkezett, míg az irányító a jövőben a Szolnokon már bizonyított Thomas Kelley lesz. Az új csapat jokere rajtuk kívül Jermaine Spivey lehet, aki ugyan a PVSK-kupát sérülés miatt kihagyta, ám ma este már nem utcai ruhában üldögél majd a kispadon.

„Idén jobb lesz a Pécs”

Simon Balázs (Albacomp): – A felkészülési tornák is bizonyították, hogy végre egy nagyon erős fehérvári csapat született, így egyértelműen a bajnoki címért szállunk harcba. A PVSK szerintem idén jobb lesz mint tavaly – mondjuk legutóbb sem volt rossz, hiszen minket például mindkétszer megvertek. Úgy vélem, Sztojan Ivkovics keze alatt az új idényben egy nagyon erős gárda formálódhat.

„Remekeltek a kupán”

Horváth Zoltán (Falco): – Ha egyszer végre mindenki egészséges lesz nálunk, akkor jó lesz a szombathelyi gárda, s a címvédés sem lehetetlen. A bajnoki cím kapcsán azonban a Pécscsel is számolnunk kell: jól igazoltak, összeállt a csapatjátékuk, amit a PVSK-kupán bizony mi is megtapasztaltunk, hiszen egy csúnya vereségbe szaladtunk bele.

Újdonságnak számít még, hogy az új szezonban rendkívül kedvező bérletárakat kínál a klub a szurkolóknak. Az alapszakasz összes találkozójára érvényes belépő például már ötezer forintért megvehető a Lauber Dezső Sportcsarnokban, illetve a PVSK Verseny utcai irodájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!