Sport

2008.10.27. 08:02

Krivacsevics-ügy: a soha véget nem érő történet?

Úgy látszik, már sohasem lesz vége a Krivacsevics-ügynek, a fiatal válogatott kosaras szombaton játszott soproni színekben, de a MiZo Pécs 2010 óvni akar.

H.L.

Minden hét tartogat valami meglepetést Krivacsevics Tijana ügyében. A legújabb fordulat, hogy mégsem Szlovákiában, Eperjesen folytatja pályafutását, hanem Sopronban. Szombat este már pályára is lépett soproni színekben, 15 pontot dobott a Savaria ellen  137-43-ra megnyert bajnokin. Az, hogy játszhatott, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) versenybizottságának szombati döntése alapján vált lehetővé.

Az öttagú, független testület szerint a játékos magyarországi egyesületbe szabadon igazolható, mivel érvényes szerződéssel nem rendelkező sportoló, így átigazolásához az átadó sportszervezetének – a Mizo Pécs 2010-nek – a hozzájárulása nem szükséges. A nevelési költségtérítésben ugyanakkor az érintetteknek meg kell állapodniuk, de amíg ez megtörténik, addig is kosarazhat.

A jogerős és végrehajtható határozat ellen rendkívüli felülvizsgálatért az MKOSZ elnökségéhez lehet fordulni. Amit minden bizonynyal meg is tesz a pécsi klub, sőt, talán meg is óvja a soproniak Savaria elleni meccsét.

– Számomra kérdőjeles a történet, félek, hogy itt nem ér még véget. Nem tudom, hogy óvhat-e a MiZo, de nyilván nem törődik bele a versenybizottság döntésébe. Ahelyett, hogy a két klub megállapodna egymással, jogi megoldáshoz folyamodnak, ezzel pedig tovább mérgesítik a kapcsolatukat – mondta az ügyről Sterbenz Tamás, az MKOSZ főtikára.

Az átigazolás végrehajtására az MKOSZ-től a Baranya Megyei Szövetség kapott szombaton délután utasítást. A „papírmunkát” hétfőn akarták elintézni Pécsett, csakhogy valaki illetéktelenül belenyúlt az internetes rendszerbe, és felgyorsította a folyamatot.

– Hivatalosan nem volt még átigazolva Krivacsevics, ezért szerintem jogszerűtlenül játszott. Úgy látszik, a magyar kosárlabdázásban mindent meg lehet tenni. Éppen erre és a káoszra való tekintettel megfontolom, hogy kilépjek az egészből – nyilatkozta Várhalmi Zsolt, a Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség főtitkára.

A MiZo-nak nevelési költségtérítés jár, ennek összegéről tárgyalniuk kell a soproniakkal.

– Várjuk a versenybizottság határozatának kiküldését, azután folytatódhatnak az egyeztetések. Már eddig sem zárkóztunk el a tárgyalások elől – jegyezte meg Rózsa Gábor pécsi ügyvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!