Sport

2008.10.01. 11:22

MiZo Pécs: új korszak, régi arculat

Kezdődik a női kosárlabda-bajnokság, a MiZo Pécs 2010 Szekszárdon játszik az első fordulóban. A pécsi gárda jelenleg még építi a csapatot, de újra bajnok szeretne lenni.

Horváth László

Rátgéber László és néhány meghatározó játékos távozásával új korszak kezdődött a MiZo Pécs 2010 életében. Mára ugyan teljessé vált a keret, de többen szinte csak az utolsó pillanatban érkeztek, ezért kevés közös edzés volt. Így most még nehéz megítélni a NB I-es női kosárlabda-csapat erejét. A szurkolók, a vezetők, az edzők és a játékosok persze azt szeretnék, ha minél jobb lenne az együttes, ám ehhez idő kell.

– A csapatépítés mellett nem lehet más célunk, mint a bajnoki cím visszaszerzése – mondja az új vezetőedző, Fűzy Ákos. Ezt nehezíti, hogy a nagy rivális Sopron nem gyengült, ugyanakkor veszélyesen megerősödött a Szeged és kiváló játékosokat igazolt a Győr is. 

Változások a keretben

Az idei idényre alaposan megváltozott a MiZo Pécs 2010 kerete.

Mentek: Rátgéber László (vezetőedző), Fegyverneky Zsófia, Emilija Podrug, Krivacsevics Tijana (?), Dorothea Richter, Kováts Nóra.

Jöttek: Török Szilvia, Ruják Nóra, Sara Krnjic, Kelly Mazzante, Brooke Queenan.

Januárban érkezik: Nicole Olhlde.

Fűzy más mint Rátgéber volt. Tisztában van vele, hogy sokan vele hasonlítják össze, de ahogy az új szakvezető fogalmaz, szeretné önmagát adni, nem pedig az elődöt másolni. Ebbe fér bele az is, hogy az együttes támadójátéka szabadabb lesz, a védekezésben pedig bizonyos taktikai elemek megváltoznak. Továbbra is szigorúan, agresszíven védekeznek majd, előtérbe kerül a kollektivitás, vagyis egymás segítése, az ellenfél palánkja alatt viszont nem annyira erőltetik a pozíciójátékot. 

– A küzdeni akarás és a többi tradicionális MiZo-védjegy megmarad, vagyis az arculat a régi lesz – jegyezte meg erről Fűzy, akit másodedzőként Zeljko Djokic (aki valójában Rátgéber sógora) segít. Másképpen, mint ahogy Fűzy Rátgéberrel dolgozott együtt, hiszen az új segítő nagyobb önállóságot kap, a taktika alakításában is szerephez jut. Mellérendeltségi viszonyban lesznek egymással.

Fűzy ígéri, hogy jó erőben lesznek. Ebben segíti Perlaki Mónika, az új erőnléti edző, aki nemcsak a felkészülés időszakában dolgozott a csapat mellett, hanem egész idényben végzi munkáját.

Mentek: Rátgéber László (vezetőedző), Fegyverneky Zsófia, Emilija Podrug, Krivacsevics Tijana (?), Dorothea Richter, Kováts Nóra.

Jöttek: Török Szilvia, Ruják Nóra, Sara Krnjic, Kelly Mazzante, Brooke Queenan.

Januárban érkezik: Nicole Olhlde. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!