Sport

2008.11.12. 19:34

Botrány: a paralimpikonok még nem kapták meg a jutalmukat

Több, mint százmillió forint – ennyi érkezik hamarosan a két pécsi úszó paralimpikon és edzőjük számlájára. Legalábbis ők ebben, a „hamarosban” bíznak.

Fülöp Zoltán (DN)

Nagy volt az öröm szeptemberben, amikor Sors Tamás és Kovács Ervin a pekingi paralimpián sorra érte el a szép eredményeket – amelyek aztán forintosítva is lettek. Eszerint az egyetlen magyar aranyérmes, Sors Tamás 68 millió, a négy negyedik helyet begyűjtő Kovács Ervin 48 millió, míg a tréner, Petrov Iván 30 millió forint átutalását várhatja. És várja is, a mai napig. Ugyan az olimpia lassan két hónapja véget ért, még egyikük telefonjára sem érkezett sms, hogy számlájukon a pénz.

– Az egész probléma onnan ered, hogy a minisztérium nem fogadta el a szövetség előterjesztését, amely a pénzek kiutalásáról szól – mondta el lapunknak Petrov Iván. – A gondot az asztaliteniszezők jelentik, az ő esetükben nem sikerült eldönteni, hogy ötödikek vagy nyolcadikak lettek a magyar indulók. Faramuci helyzetben vagyunk, hiszen velünk minden rendben – ám mivel „tömbösítették” az előterjesztést, arra kell várnunk, hogy meggyezzenek a pingpongosokkal.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Kovács Ervin Peking után lapunknak úgy nyilatkozott, hogy „pihenteti” sportpályafutását, a családjára szeretne koncentrálni, és esetleg elköltözni. Nos, ez utóbbi terv most erőteljes csúszásban van.

– Amikor én is rákérdeztem az illetékeseknél, azt az információt kaptam, hogy hamarosan megkapom a pénzem. Nem szeretnék pénzéhesnek tűnni, de azért az bosszantó, hogy még egy időpontot sem tudtak mondani. Nekem is vannak számláim, amit fizetnem kell, enni adni a családnak, és még sorolhatnám. És akkor arról még nem is beszéltem, hogy ha ez az összeg az én számlámon lenne, akkor nekem kamatozna. Abban bízom, hogy ezt az ügyet az idén mindenképpen le kell zárni – nyilatkozta érezhető elkeseredéssel a hangjában a versenyző, majd fanyar humorral hozzátette: – Igaz, így legalább talán lesz egy szép karácsonyi ajándékunk.

A sportoló hozzátette: az is bántja, hogy a „nem-paralimpikon” pekingiek már megkapták a pénzüket, Kérdésünkre Jakabos Zsuzsanna is megerősítette: az ő számlájára már régen megérkezett az a pénz, ami az olimpiai helyezésért jár.

Százhalombattai medenceavató három pécsi versenyzővel a rajtköveken

Pénteken kezdődik a rövid pályás úszó országos bajnokság Százhalombattán, amelyen három pécsi úszó is indul. A leg-fiatalabb közülük a PVSE-s Biczó Bence: az utánpótlásversenyeket sorra nyerő sportoló 200 pillangón indul, és elmondása szerint egyéni csúcsot szeretne úszni. Szintén ott lesz a versenyen Jakabos Zsuzsanna, aki három számban (50 gyors, 100 és 400 vegyes) áll rajthoz. Ahogy az ANK-úszóklubos Jakabostól megtudtuk, ő személy szerint nagyon szereti a 25 méteres medencékben rendezett versenyeket – igaz, a százhalombattai pályát nem ismeri, hiszen a medence most debütál majd versenyen. Jakabos számára most legfontosabb a decemberi rövid pályás Európa-bajnokság, az ob-t is ennek rendeli alá. Hasonló helyzetben van a szintén három számban (50, 100, 200 mell) induló Bodor Richárd is, ám az ő helyzete bonyolultabb: csak akkor számíthat ugyanis arra, hogy tagja lesz a válogatott keretnek, ha jó időket úszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!