Sport

2008.12.24. 14:04

Idén is megválasztjuk Baranya legjobb sportolóit

A Dunántúli Napló és a bama.hu idén ismét megválasztja Baranya legjobb sportolóit. A tízfős zsűri, valamint olvasóink döntik el, hogy kik is voltak a 2008-as esztendő legjobbjai.

K. Mayer András

Az idei év legjobbjai között elsőként azt a nyolc versenyzőt említenénk, akik a megyét képviselték a pekingi ötkarikás játékokon: Baka Dorottyát, Bodor Richárdot, Czukor Zoltánt, Csonka Zsófiát, Jakabos Zsuzsannát, Kovács Ervint, Kürthy Lajost, Sors Tamást – utóbbinál természetesen kiemelve, hogy aranyéremmel tért haza. És persze ehelyütt nem szabad megfeledkezni Módos Péter birkózóról, aki szintén ott lett volna, ha a betegség nem gyűri le.

A csapatsportokra áttérve a pécsi kosárlabdázók ismét kitettek magukért, a MiZo Pécs 2010 női együttese bajnoki és kupaezüsttel zárt a nyáron, a Pécsi VSK-Panthers pedig hatodik helyen fejezte be a 2007/2008-as szezont. A Pécsi Vízmű PVSK Füszért férfi vízilabdázói hetedikek lettek, ám az őszi idényben ismét elkapták a fonalat, s jelenleg ötödikek. Örömteli, hogy a PMFC labdarúgócsapatával kapcsolatban is sikerekről lehet beszélni, a Róth Antal irányította piros-feketék a második helyen telelnek, s jó esélyük van a bajnoki címre. Érdemes megemlíteni a PTE-PEAC-PVSE vívóit is, akik a férfi felnőtt párbajtőr országos bajnokságon állhattak a dobogó harmadik fokára, továbbá a PVSK tájfutóit, akik a tőlük megszokott színvonalon versenyeztek, a női felnőttcsapat például két aranyérmet is szerzett az ob-n.

A felsorolásból nem maradhatnak ki azok, akiket saját szakáguk az év legjobbjának választott. A női kosarasoknál a pécsi Vajda Anna kapta ezt a megtisztelő címet, hasonló elismerésben részesült a PVSK tájfutója, Kelemen Bernadett (két egyéni országos bajnoki arannyal), továbbá a DÖKE Komló szektorlabdázója (ismertebb nevén gombfocisa), Fülöp Elemér.

Az egyéni sportolóknál az olimpiai résztvevőkön kívül is akadtak remek nemzetközi eredmények, a PVSK-Szentlőrinc ökölvívója, Pezdány Edina világbajnoki harmadik hellyel zárta amatőr karrierjét, a 17 éves Kanalas Róbert pedig a felnőtt magyar bajnoki cím mellé egy junior vb harmadik helyet is öszszehozott. A Pécsi Kajak-kenu Klub színeiben Babella Balázs a milánói Európa-bajnokságon szerzett bronzéremmel bővítette éremgyűjteményét, emellett a szegedi ob-n egy aranyat és két ezüstöt is a nyakába akasztottak. Küzdősportban a PTE-PEAC RFC sportolói is kitettek magukért, Brunner Tihamér és Zentai Máté is egy-egy Európa-bajnoki bronzéremnek örülhetett.

A tíztagú zsűrinek, valamint olvasóinknak idén sem lesz könnyű eldönteni, hogy kik legyenek Baranya legjobbjai 2008-ban. Január közepére azonban el kell dőlnie a szavazásnak, az ünnepélyes díjátadóra ugyanis 17-én kerül sor a Pécsi Sportbál keretében.

Első körben a tíztagú szakmai zsűri dönt

A Baranya legjobb sportolója szavazás első körében egy tíztagú zsűri dönt arról, hogy 2008-es teljesítményük alapján kik a megye legeredményesebbjei, a továbbiakban kikre voksolhatnak olvasóink. A szakmai zsűri munkájában dr. Bödő László sporttörténész; ifjabb Dárdai Pál, válogatott labdarúgó, a Hertha Berlin légiósa; Fuchs Gábor, a pécsi önkormányzat sportért is felelős társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke; Petrov Iván, az ANK Úszóklub edzője; Rabi Csaba, a PMFC ügyvezető igazgatója; Rátgéber László, a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, a Szpartak Moszkva edzője; Schiszler Krisztián, a Mohácsi TE ügyvezető elnöke; Sztojan Ivkovics, a Pécsi VSK-Panthers férfi kosárlabdacsapatának szakmai igazgatója; dr. Wetzl József, a Komlói Bányász SK elnöke; valamint a Dunántúli Napló sportrovatvezetője, K. Mayer András vesz részt.

Olvasóink is szavazhatnak

Miután a zsűri tagjai leadták voksaikat, a közönség, vagyis olvasóink is bekapcsolódhatnak a legjobbak kiválasztásába. Azokra a sportolókra, csapatokra szavazhatnak majd, akiket legalább egy zsűritag megemlített. A lista, amelyen olvasóink kiválaszthatják a szerintük legjobbnak ítélt sportolót, illetve csapatot, a közeljövőben jelenik meg a bama.hu-n és a Dunántúli Naplóban. A végső sorrend a zsűri (10) és a közönség (1) szavazatai alapján alakul majd ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!