Sport

2009.01.22. 19:40

A PVSK könnyedén nyert a ZTE ellen

Simán, több mint húsz ponttal nyert a PVSK a vendég zalaegerszegi csapat ellen a kosárlabda NB I csütörtöki rangadóján.

F. Z.

PVSK-PannonPower - ZTE - 84-63 (17-20,28-16,21-15,18-14)

Férfi kosárlabda NB I. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok. V.: Pálla, Kiss, Farkas. PVSK: KELLEY 16/6, Wittmann 9/3, Dénes 7, Grebenár 5, Czigler 2. Cs.: BENCZE 20, ALEKSZICS 18/6, Kapov 1, Tóth N. 6, Kovács P. Eilingsfeld. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics. ZTE: HINNANT 22, Gáspár 10, Kámán 8, Jones 2, Helbich 11. Cs.: Simon 2, Wilson 2, Trepák 2, Baki 2, Tóth Á. 2. Vezetőedző: Völgyi Péter.

Nem valószínű, hogy jövő ilyenkor fel tudjuk majd idézni a PVSK csütörtöki, ZTE elleni meccsét. Egyszerűen azért, mert a zalaiak csak tizenkét percig tudtak komoly ellenállást tanúsítani (igaz, akkor vezettek is tizenegy ponttal) – utána beindult a pécsi henger, és bár a félidőben még csak kilenc pont volt Wittmannék előnye, az egyértelműen látszott, hogy nem lesznek olyan izgalmak, mint egy évvel ezelőtt, amikor Dragan Alekszics utolsó másodperces kosarának köszönhetően nyert a hazai gárda egy ponttal. Ilyen meccseken a tudósító is inkább a részletekre koncentrál. Ez a „részlet” ezen az estén éppen a szerb légiós volt: mivel valószínűleg ez Alekszics utolsó idénye, minden mérkőzés valójában visszaszámlálás is. Meg kell hát becsülnünk minden jelenetet, be kell égetni azokat a memóriába, hogy később, egymás hátát ütve felidézhessük: emlékszel, amikor Dragan a háta mögött tette be Benczének?

Csütörtök este a szerb játékos huszonnégy perc alatt tizenhat pontot dobott, leszedett négy lepattanót, és adott ugyanennyi gólpasszt – ám a számok ezúttal nem eléggé beszédesek. A ZTE ellen ugyanis ő volt a csapat esze, a feltámadás elindítója, a feszült pillanatok eltüntetője. Nagyon fog hiányozni.

Sztojan Ivkovics: – Kemény meccs volt, amit csapatjáték döntött el.

Völgyi Péter: – A második negyed sajnos eldöntötte a találkozó sorsát. Ennyivel is jobb volt a Pécs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!