Sport

2009.03.04. 11:29

Ligakupa-meccsel hangol a PMFC a hétvégi bajnoki rajtra

A piros-feketék kezdőcsapatából most is kirobbanthatatlan Szabados József, s nem érdemtelenül.

K. Mayer András

Az embernek olyan érzése van vele kapcsolatban, mintha mindig itt játszott volna. Pedig kispesti nevelés, onnan érkezett 1995-ben. Három évvel később Sopronba szerződött, majd 2003-tól ismét pécsi szerelést öltött. Azóta itt van, a szurkolók nagy örömére. Szabados József ugyanis hiába tölti be nemsokára a 38. életévét, még most is csapata egyik legjobbja.

<hirdtes>

– Szerencsés alkat vagyok... – mondta elsőre a tőle megszokott szerénységével. – Elég régóta sok mindent alárendeltem a futballnak, az életvitelemre is nagyon ügyeltem, valószínűleg ezzel értem el, hogy még most is fel tudom venni a versenyt a fiatalokkal.

[caption id="" align="alignleft" width="340"] A harmincnyolc éves Szabados József (balról) még egyáltalán nem fáradt bele, vannak tervei a labdarúgással
[/caption]Pedig nem csak a pályán bizonyít. Otthon egy fiú ikerpár várja haza, ráadásul egy vállalkozása is van: amikor nincs délelőtti edzés, ott vesz részt a napi munkában. És még egyáltalán nem fáradt bele, vannak tervei a futballal is.

– Az az álmom, a vágyam, hogy az első osztályból vonuljak vissza. Ehhez most fel kellene kerülnünk, és persze szerződést is kell kapnom a nyáron a klubtól. Nehéz tavaszunk lesz, kiélezett harc elé nézünk, mert mindenki minket akar majd megverni – tekintett előre a gólveszélyes védő. Majd elárulta, akadna egy hobbija, amivel még szívesen foglalkozna, de ez már nem nagyon fér bele az idejébe: nagyon kedveli a lovakat, a lóversenyeket, amikor még a fővárosban futballozott, sokszor kilátogatott az istállókhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!