Sport

2009.04.19. 09:01

Kérdéses a MiZo Pécs Euroliga részvétele

A szurkolótábor először el sem hitte, hogy ez megtörténhetett. Kikapott és ezzel nem jutott a döntőbe a MiZo Pécs 2010. Nehéz volt felfogni, merthogy ők ünnepelni, és nem bánkódni mentek ki a meccsre.

Horváth László

A végén a nézők megtapsolták a győztest és a vesztest is, a leghűségesebb drukkerek pedig később már szűkebb körben vigasztalták a házigazda játékosokat és Fűzy Ákos vezetőedzőt is. A szakvezető órákat töltött velük, éjjel egy volt már, mire hazaért. Aludni azonban nem tudott, csak tegnap reggel fél 7 felé nyomta el az álom. De az sem volt igazi alvás.

– Nem számítottam arra, hogy kikapunk, bár az egész szezonban vékony jégen táncoltunk – kezdte Fűzy. – Újfent bebizonyosodott, hogy valójában négy kitűnő játékosunk van, a két amerikai, Nicole Ohlde és Kelly Mazzante, valamint két magyar, Iványi Dalma és Vajda Anna. Ha ebből a négy kulcsemberből egy kiesik, az baj. Most kettővel volt, mivel Mazzante kiesett, nem is játszhatott, Dalma pedig a meccs elején megsérült. Mazzanténak kellett volna fognia Fürészt, az őrzését Vajda vette át. Meg is oldotta ezt a feladatot, csakhogy a szerkezeti változtatás felborította a játékunkat. Ohlde, a center kiszolgálása a külső játékosok feladata, de ez nekik nem sikerült igazán.

Iványi sérülése súlyosabb, mint ahogy az elsőre látszott. Kórházi kezelésre szorul, néhány napig lesz bent. Komoly a bevérzése, feldagadt a combja. A bronzcsatában már nem lép pályára. A harmadik helyért a Győr lesz a pécsiek ellenfele, a párharc két győzelemig tart. Az első mérkőzést jövő héten szerdán Pécsett rendezik, a második találkozóra április 25-én kerül sor Győrben, az esetleges harmadikra pedig várhatóan 30-án a baranyai megyeszékhelyen.

Fűzy szerint most már az a céljuk, hogy a bajnoki dobogó harmadik fokára állhassanak. Tegnap a szakvezetés abban a reményben beszélgetett el a játékosokkal, hogy a bajnokság rövid, de új szakaszára ismét motiváltak legyenek. Elsősorban persze azok, akiknek Mazzante és Iványi helyettesítése a feladatuk.

A szurkolókat most már elsősorban a veszélybe került Euroliga-részvétel érdekli. Rózsa Gábor ügyvezető pénteken este telefonon már értekezett a nemzetközi szövetség, a FIBA Europe illetékeseivel. Ők megerősítették, hogy az első számú nemzetközi női kupát továbbra is a pécsi csapattal képzelik el. A FIBA Europe felkérésére a MKOSZ jelöli ki, hogy melyik együttes képviseli Magyarországot az EL-ban. Döntés későbbre várható, de a klub menedzsmentje mindent megtesz annak érdekében, hogy őszszel ismét indulhassanak az Euroligában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!