Sport

2009.06.25. 06:45

Római utazásért küzdenek az úszók

A ma kezdődő országos bajnokságon a pécsi úszók közül többen is éremért és kvalifikációért szállnak harcba.

Fülöp Zoltán

Csütörtöktől az egri Bitskey Aladár Uszoda ad helyet a 111. Allianz Országos Bajnokságnak, amelyet ezúttal is Széchy Tamás emlékére rendeznek meg. Az országos bajnokság jó lehetőség a szintidővel még nem rendelkezők számára a világbajnoki indulási jog megszerzésére, illetve a váltókba való bekerülésre. A PVSE öt úszót indít egyéni számokban, s ezen felül rajthoz áll a csapat 4x100-as váltója is.

– Úgy számolom, hogy Bodor Richárd és Biczó Bence érmet, érmeket szerez, a többiektől pedig döntőbe jutást várok – nyilatkozta lapunknak Sántics Béla edző. – Hogy Rómába, a világbajnokságra ki utazik és ki nem, azt a szövetség és a szövetségi kapitány dönti el, ám nyilvánvaló, hogy az ob-n elért eredmények sokat nyomnak majd latba.

Az ANK trénere, Petrov Anatolij hasonlóképpen vélekedik.

– Mordvincev Sándortól tisztes helytállást, Jakabos Zsuzsannától pedig érmeket remélek. Erre meg is van minden esélye, hiszen a felkészülésünk jól sikerült. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Jakabos Zsuzsanna az elmúlt fél évet az Egyesült Államokban töltötte, ott tanult és persze készült a versenyekre. Az ott elért eredményei azonban nem feltétlenül mérvadóak, hiszen a legtöbb alkalommal nem ötvenméteres medencében úszott. A fiatal sportoló azért bizakodó – de nem iszik előre a medve bőrére:

– Négyszáz vegyesen elvileg megvan a szintidőm, még az olimpián úsztam meg, ám ez nem jelenti azt, hogy automatikusan ott leszek a világbajnokságon, hiszen Egerben mások mehetnek még ennél jobbat – mondta el lapunknak Jakabos Zsuzsanna, meglehetősen álmos hangon. A fiatal úszó kérdésünkre megerősítette: az utolsó pillanatig tartott az edzés.

– A nyár nálunk egy ilyen időszak: edzés, verseny, edzés, verseny. De talán Róma után lesz majd időm pihenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!