Sport

2009.10.18. 18:33

A kozármislenyiek malacsülttel ünnepeltek

Az egyik oldal végigmulatta az éjszakát, a másik valószínűleg legszívesebben elbujdosott volna szégyenében. A Kozármisleny 2-1-re megverte a PMFC-t, s ezzel pontszámban beérte a „nagy testvért”.

K. Mayer András

Nem feltétlenül a játék miatt kell szégyenkezniük a pécsieknek, hiszen volt helyzetük bőven – be kellett volna rúgni őket. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, nem feltétlenül csak a kihagyott helyzetek bosszulták meg magukat: hátul is érdemes kicsit körülnézni, a két kapott gólnál ugyanis nyilvánvalóan hibáztak az egyébként sokra tartott pécsi védők.

A lefújás után látszott is a PMFC játékosain, hogy nagyon kínosnak érzik a vereséget, többen olyan falfehérek voltak, hogy már-már orvost kellett volna hívni hozzájuk. Lantos Levente is elég rosszul nézett ki.

– Nagyon zavart ez a vereség, de talán ez a normális reakció – mondta tegnap a pécsi középpályás. – Nem ezt vártuk ettől a meccstől, sajnos mégis ez lett belőle. Menni kell tovább, mert van egy célunk, amit muszáj elérni. Egy lépéssel távolabb kerültünk, de mér elérhető.

Nagy kérdés, hogy kivel lépeget tovább a PMFC. Már a szombati mérkőzés szünetében lehetett olyan hangokat hallani, hogy ebből bizony edzőváltás lesz, az eredmény ismeretében pedig senki sem lepődne meg, ha a hét elején elköszönnének Botos Antaltól. A tizenegy forduló alatt elszenvedett három vereség után persze talán az lenne a legelegánsabb, ha a szakvezető magától állna fel. Természetesen megkérdeztük a PMFC tulajdonosát, elnökét, Matyi Dezsőt, aki a helyszínen látta a mérkőzést, hogy mi lesz a vezetőedző sorsa, ám mint válaszából kitűnik, még meg kell emésztenie a történteket: „Erre most ne várjon választ.”

[caption id="" align="alignleft" width="334"] heves ütésváltás alakult ki a meccs után (fotó: Hubay József)
[/caption]

A PMFC-t Kozármislenybe elkísérő néhány tucatnyi B-közepes kérdés nélkül is megválaszolta, mit szeretne. A lefújás után néhányan az öltözők mellett üvöltöttek a pályáról lefelé baktató Botos Antalnak, finoman fogalmazva távozásra szólítva fel a szakvezetőt, majd a felfokozott hangulatban végül csak rendőri segítséggel tudták kimenteni a trénert a stadionból. Ha az egyenruhások nem segítenek, Botos vagy ott éjszakázik, vagy nem marad egy darabban.

Egy pécsi drukker viszont nem úszta meg verés nélkül, őt a helyi biztonsági cég emberei nagyon helybenhagyták. A meccs után nem sokkal ugyanis parázs verekedés alakult ki a PMFC B-közép és a biztonságiak között, végül a rendőröknek kellett szétválasztaniuk a feleket. Zsobrák Péter, a megyei rendőrfőkapitányság sajtóreferense tegnap lapunknak elmondta, három könnyű sérültről tudnak, egy személyt pedig garázdaság bűncselekmény gyanújával előállítottak, kihallgattak, majd elengedtek.

Visszatérve a futballhoz: a szombati kilencven percet érthetően csak a hazaiak élvezték. A lefújás után néhány perccel Lauer Norbert egy kis üveg sörrel és széles mosollyal jött ki az öltözőből. „Ilyen mérkőzésekért érdemes futballozni. Kár, hogy ilyenből csak egy van egy évben” – mondta a hazai csatár.
A malacok viszont nagyon is örülnek annak, hogy nincs több. Hogy miért jön ez ide? Azért, mert a rangadót kiadós malacsülttel zárta a kozármislenyi csapat – erre egyébként a pécsiek is hivatalosak voltak, ám hét közben inkább lemondták a meghívást. A győzelmi ünneplés Mislenyben éjfélig tartott, de úgy tudjuk, jó néhányan később a pécsi éjszakában is elmerültek.

– Ez a győzelem azért volt fontos különösen a számukra, mert ennek köszönhetően ott vagyunk a harmadik helyen, ráadásul pontazonossággal – mondta Feleki Attila, a mislenyi egyesület elnöke.

A PMFC számára pedig egyenesen létfontosságú lett volna a siker. A vereség miatt most már hét pont a listavezető Gyirmót előnye, s látva az éllovas magabiztosságát, nehezen elképzelhető, hogy a folytatásban ennyit elherdál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!