Sport

2009.10.23. 16:35

Aranyérem női kosárlabdában a szenioroknál Ausztráliában

Aranyérmet szerzett a 35 évnél idősebb kategóriában a magyar női kosárlabda válogatott a Szenior Világjátékokon.

H. L.

A közismert nevén veterán olimpiát négyévente rendezik meg, a mostanin 72 különböző helyszínen 28 ezer sportoló (!) indult, a következő 2013-ban Torinóban lesz. Az Ausztráliában győztes együttes csapatkapitánya Zsolnay Gyöngyi volt, játszott Sztojkovics Éva is, mindketten hosszú ideig sikerrel szerepeltek pécsi színekben. A gárda három 40 év feletti tagja (így Sztojkovics is) kalandos úton jutott ki Ausztráliába, miután egy hazai utazási iroda – azóta már előzetes letartóztatásban lévő vezetője – becsapta őket.

A +40 együttes nagyobb része a bűncselekmény miatt itthon maradt, három mégis kiutazó, póruljárt versenyzőtársukat a mostani aranyérmesek befogadták, és pótlólagosan benevezték +35-ös csapatba. A magyarok a döntőben Észtországot győzték le, 53-44-re.
Külön érdekesség, hogy a 40-eseknél a több mint egy évtizedig Magyarországon idegenlégióskodó Vilutyte Jolanta vezette litvánok nyertek.

Szerettük volna megszólaltatni Sztojkovics Évát, de még Ausztráliában tartózkodik. A szenior vb után a magyar keret néhány tagjával kint maradtak, és csak október 29-én térnek vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!