Sport

2009.10.17. 14:27

Rendőrök mentették ki Botost a mislenyi vereség után

A Kozármisleny nyerte az NB II-es baranyai focirangadót, miután hazai pályán 2-1-re legyőzte a PMFC-t. A pályán is érezhető volt a feszültség, a pályán kívül pedig jó néhány pofon is elcsattant.

K. Mayer András

Mislenyi léptékkel rengetegen voltak kíváncsiak a két baranyai NB II-es labdarúgócsapat összecsapására, már elkezdődött a mérkőzés, amikor még hosszú sor kígyózott a lelátó előtt. Jó volt körülnézni a csinos kis stadionban, szinte mindenhol álltak-ültek szurkolók, ahol lehetett.

– Ilyen mérkőzésekért érdemes futballozni – jegyezte meg már a lefújás után, egy kis sörrel a kezében Lauer Norbert, a mislenyiek csatára. – Kár, hogy ilyenből csak egy van egy évben.

Érthető, hogy a támadó többet szeretne: csapata ugyanis némi meglepetésre megverte a bajnoki címről álmodozó PMFC-t. Pedig nem feltétlenül a hazaiaknak állt a zászló a kilencven perc során, a pécsiek ugyanis többet támadtak, több veszélyes helyzetük is akadt, de Antal Sándor kiváló napot fogott ki a kapuban. Amíg pedig a vendégek elpuskázták lehetőségeiket, Bene Ferenc együttese sokkal hatékonyabbnak bizonyult.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Kikapott a PMFC Kozármislenyben (fotó: Löffler Péter)
[/caption]

A pályán egyébként tapintható, hallható volt a feszültség, mindkét oldalon hangosan bíztatták egymást a játékosok, és bizony a keménykedés sem hiányzott – szerencsére Arany játékvezető jól bíráskodott. Gyánó Szabolcs például furcsa párbajt vívott Antallal, rendre oda-odaszólt neki, bosszantotta, aminek a kapus nem túlzottan örült.

A pályán kívül a lefújás után szabadultak el az indulatok, a néhány tucatnyi pécsi B-közepes állítólag nekirontott a biztonsági cég embereinek, amiből parázs verekedés alakult ki. Az egyik pécsi srácot nagyon helybenhagyták, több szemtanú is állította, hogy bizony még a földön fekve is jócskán kapott, pedig erre már semmi szükség nem lett volna.

Ha pofont nem is, viszont hatalmas szitokáradatot kapott a PMFC vezetőedzője, Botos Antal, akit több mint fél órával a lefújás után is csak rendőrsorfal mögött lehetett kimenekíteni a stadionból. Nem biztos, hogy sokáig kell szidniuk a trénert: csapata immár hét ponttal van lemaradva az éllovas Gyirmóttól, így egyre kisebb a valószínűsége, hogy ebből feljutás lesz. Ráadásul Kozármislenyben sokan már arról beszéltek, hogy a nemrég még a Haladásnál dolgozó Csertői Aurélt szemelte ki a pécsi klub vezetősége.

Kozármisleny – PMFC 2-1 (1-1)

Labdarúgó NB II. Kozármisleny, 1200 néző. V.: Arany T. 8. Kozármisleny: Antal 8 – Éles 6, Finta 6, Dienes 6, Tóth I. 5 – Kollega 7, Tóth Z. 5, Vojnics-Zelics 5 (Kutyáncsánin –, 89.), Kanizsai 5 (Fabinho 6, 59.) – Barta 6, Lauer 5 (Tasselmájer –, 80.). Vezetőedző: Bene Ferenc. PMFC: Hegedüs 6 – Nagy J. 5 (Cseri –, 75.), Stark 5, Sütő 5, Szamosi 5 – Kecskés 6, Regedei 6, Lantos 6 – Lovrencsics 7, Gyánó 5, Horváth Zs. 5 (Fónai 5, a szünetben). Vezetőedző: Botos Antal.
Sárga lap: Tóth I. (43.), ill. Lantos (74.), Sütő (88.).

8. perc: Lovrencsics gurított jobbról laposan középre, Horváth Zsolt a jobb alsó mellé helyezett.
21. perc: Tóth Zoltán jobb oldali szöglete után a rövid saroknál Barta fejjel megcsúsztatta a labdát, a hosszú saroknál helyezkedő Kollega pedig 3 méterről a kapuba fejelte (1-0).
32. perc: Gyánó és Lovrencsics kényszerítőzött, utóbbi 12 méterről, jobbról a jobb alsó sarokba lőtt (1-1).
71. perc: Tóth Z. passzolt Kollegához, akinek a kapura lövésnél lecsúszott a labda a lábáról, így viszont éppen Fabinho felé szállt, a hazai csatár pedig 3 méterről a kapu jobb oldalába fejelte (2-1).
82 perc: Lovrencsics csavart 16 méterről kapura, Antal nagy bravúrral ütötte szögletre a léc alá tartó labdát.
90. perc: Kis híján egyenlített Lovrencsics: 16 méterről alig bombázott a kapu fölé.

Bene Ferenc: – Meg kell emeljem kalapom a játékosaim előtt! Alázatos, lelkes játékkal sikerült felülmúlniuk az egyénileg jobb futballistákból álló PMFC-t.

Botos Antal: – Nehéz bármit mondani! Három-négy gólt is rúghattunk volna, ehhez képest két rögzített helyzet után kaptunk gólokat. Pedig az elején és a végén is támadólag léptünk fel. Keresem a szavakat, de alig találom.

További eredmények:

Hévíz-Gyirmót 0-2
Tatabánya-Honvéd II 4-0
Ajka-Budaörs 2-1
Szigetszentmiklós-Barcs 0-1

A mérkőzést élőben közvetítettünk:

71.p.: Gól! Vezet a Kozármisleny. Szögletet végezhetett el a Kozármisleny jobb oldalról. Mondani sem kell, Tóth Zoltán állt a labda mögé. Első beívelését a védők még kifejelték, azonban a labda ismét Tóth Z. elé érkezett, aki a 16-oson belül álló Kollegához passzolt. Kollega bal lábbal azonnal középre ívelt, a berobbanó Fabinho pedig 3 méterről ellenálhatalan erővel a kapu jobb oldalába fejelt. Kozármisleny-PMFC 2-1

63.p.: Ismét teljesen kiegyenlített a találkozó, az utóbbi percekben nem alakult ki nagyobb lehetőség egyik kapu előtt sem.

54.p.: Növekszik a pécsi nyomás a mislenyi kapu előtt, előbb Gyánó veszélyeztetett fejjel 8 méterről, amit Antal kapus bravúrral hárított, majd egy kiugratást követően ismét Gyánó törhetett kapura, a hazaiak hálóőre azonban kiválóan futott ki és rávetődött a labdára.

Első félidő eseményei:

32.p.: Gól! Egyenlített a PMFC! Gyánó szöktette kiváló labdával Lovrencsicset, aki mintegy 14-15 méterre lehetett ekkor a kozármislenyi kaputól. A csatár kilépett a védők közül, már csak a kapussal állt szemben és 12 méterről, jobb lábbal, okosan a kapu jobb oldalába gurított a kifutó Antal Sándor mellett. Kozármisleny-PMFC 1-1.

28.p.: Kezd szikrázóvá válni a mérkőzés, alaposan felpaprikázódott mindkét csapat hangulata a gól hatására. Több kisebb szabálytalanság is történt rövid idő alatt, de Arany játékvezető egyelőre nem mutatott fel lapot.

21.p.: Gól! Vezet a Kozármisleny. Bal oldali szögletet végezhetett el a hazai csapat. Tóth Z. ívelte középre a labdát, amit Bartha a rövid saroknál fejjel továbbcsúsztatott. Kollega Krisztián érkezett a túlsó oldalon és a dermedten álló pécsi védők mellett a kapu üresen tátongó jobb oldalába bólintott 3 méterről. Kozármisleny-PMFC 1-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!