Sport

2010.12.22. 18:26

A Junior KE kerekesei nyolc bajnoki címet szereztek

Ivanics Gergely külföldi klubhoz szeretne igazolni, hogy szerződéses kerékpáros lehessen.

H. L.

Újabban egyre sűrűbben mondja, hogy abbahagyja, de szerencsére Hirth István (62) mindig marad. Mert ha befejezné, alighanem a pécsi kerékpársportnak is vége lenne. Szakmai vezető – ez a hivatalos titulusa, de ő több annál. Edző, pszichológus, pótszülő – és sorolhatnánk, hogy még mi. Tizenegy esztendős kora óta szolgálja a sportágát. Először versenyzőként, 1978-tól pedig trénerként, most a pécsi Junior KE mindenese.

– Idén nyolc magyar bajnoki címet szereztünk, erre büszke vagyok – mondja. – Tőlünk kilencen járnak rendszeresen versenyekre, de például a Tour de Pécsen tizenhatan indultak a sportegyesületünk képviseletében. Nemcsak az országúti, hanem a pálya szakágban is ott vagyunk, előbbiben harmadikok, utóbbiban nyolcadikok lettünk a szakosztályi rangsorban. Nagy hátrány, hogy nincs bringapálya Pécsett vagy a környékén. Ennek a válogatott kerettag sportolóink látják kárát, de még így is Ivanics Gergely és Fáy Krisztina ranglistavezető.

Ivanics Gergely külföldi klubhoz szeretne igazolni, hogy szerződéses kerékpáros lehessen.

– Gergő a pálya szakágban olimpiai kerettag, ahhoz, hogy kijusson Londonba, Világkupa-futamokon kellene indulnia – jegyzi meg Hirth. – Csakhogy a szövetség a menedzselését eddig nem biztosította. Idén pályán és országúton is egy-egy országos bajnokságot nyert, de neheztelek rá, közöltem is vele a véleményemet. Országúton feladott egy ob-t, ezt nem tudom elfelejteni. Igaz, hogy láncszakadás miatt egy perc hátránya volt, de lélektelenül folytatta a mezőny üldözését, majd duzzogva odavágta a bringáját a földhöz. Ez nálam nem megy.

Hirthnek hamarosan újabb tanítványai lehetnek, mert a másik pécsi kerékpáros-szakosztályból, a Contact SE-ből néhányan át akarnak jönni a Juniorba.   

H. L. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!