Sport

2011.04.27. 15:12

Lassan jöhetne az első osztály

Bár még két forduló visszavan a férfi röplabda másodosztályban, egyre valószínűbb, hogy a PTE-PEAC gárdája a bajnokságot a második helyen zárja –, s mivel az idény végén két csapat jut fel az élvonalba, a pécsiek lassan elkezdhetnek gondolkodni a hogyan továbbon.

Fülöp Z.

– Jelenleg elsősorban a hátralévő két meccsre koncentrálunk – mondta el Gyöngyösi Zoltán játékos-edző. – Szombaton itthon csapunk össze a Doroggal, majd jövő héten idegenben a Kunhegyessel. Ha ebből a két találkozóból egyet megnyerünk, már biztosan a másodikak vagyunk, azaz feljutunk.

Az említett „elsősorban” kifejezés azonban már azt előlegezi, hogy a nyerő taktika mellett azért csak-csak gondolnak a folytatásra is.

– Persze, foglalkoztat mindenkit, hogy mi lesz a következő szezonban – árulta el Gyöngyösi Zoltán. – Abban nagy az egyetértés, hogy jó lenne ismét az élvonalban szerepelni, de annak azért nagyon komoly feltételei vannak.

A tréner kérésünkre ki is fejtette ezen feltételeket. Gyöngyösi szerint egyrészt szakmailag kell mindennek rendben lennie: az első osztály ugyanis nyilvánvalóan több áldozatot követel meg a játékosoktól, hiszen több lenne az edzés, és messzebbre kellene utazni a hétvégén. Másrészt anyagilag is lényegesen megterhelőbb az élvonal, drágább a nevezési díj, s a játékvezetőknek is többet kell fizetni.

– Azért az ebből a szempontból roppant szerencsés, hogy a csapatunk a mai napig száz százalékban amatőr, azaz senkinek sem fizetünk semmit – tette hozzá Gyöngyösi Zoltán. – Mindezek mellett azt mondom, ha valóban a második helyen végzünk, majdnem biztos, hogy vállaljuk az első osztályt. Három éve estünk ki, ennyi elég volt a második vonalból. Ráadásul azt a szakosztály-építő munkát, amit Pécsett elkezdtünk, csak tovább erősítené, ha lenne egy élvonalbeli gárdánk is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!