Sport

2011.05.01. 16:50

Olimpikon pólósból bíró lett Molnár Tamás

Ezúttal nem szállt a vízbe a helyi pólósok ellen Molnár Tamás, a háromszoros olimpiai bajnok. Újabban a medence szélén, bíróként dolgozik a vízilabdáért.

Horváth L. (Dunántúli Napló)

Ezúttal számunkra új szerepkörben láthattuk Molnár Tamást (36), a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót. Most nem a Szeged játékosaként járt Baranyában, hanem meccseket vezetett a Kinder+Sport nemzetközi utánpótlástornán.

– Már második éve vagyok játékvezető, megvan a nemzetközi vizsgám is, négy-öt OB I-es mérkőzésen is közreműködtem már – mondta. – A bíráskodást a jövő egyik állomásának tekintem, de nem akarok ötvenöt éves koromig bíráskodni, ami ebben a minőségben a felső korhatárt jelenti.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás most négy meccsen vezetett
[/caption]

Körülbelül 450 élvonalbeli meccsem van pólósként, még egy-két esztendeig játszom, aztán civil foglalkozás után kell néznem. A sportdiplomácia, a menedzselés érdekel, lehet, hogy ezen a területen folytatom. Bíróként elfogadnak a pólósok, talán a vízilabdás múltam miatt, de szerintem játékvezetőként is megállom a helyem.

Molnár Tamásnak egyelőre a vízilabda tölti ki az életét, panaszkodik is, hogy a napi két klubedzés mellett kevés ideje jut a családra.

– Pedig a két, öt és fél éves ikerfiam, Benedek és Lóránd többet érdemelne – vallja be. – Nem erőltetem, hogy vízilabdázók legyenek, de labda már volt a kezükben, és imádják a vizet.

Pécsett négy utánpótlás-meccset fújt, ugyanennyin a zsűriasztalnál az órát nyomogatta, de azért maradt ideje arra, hogy körülnézzen egy kicsit a medencében.

– Láttam egy-két tehetséget, az itt játszó két korosztály közül az idősebbeknek már van fogalmuk a vízilabdáról. Lehet, hogy mire felnőtt játékosokká érnek, már mások lesznek a póló szabályai. Egyik-másik módosítást már most be lehetne vezetni. Itt elsősorban a rövidebb pályára gondolok. Ha van szabályváltozásra igény, akkor azok bevezetésében nekünk, magyaroknak élen kellene járnunk. Elvégre nagyhatalom vagyunk ebben a sportágban.

Molnár a válogatottságról a pekingi olimpia után mondott le. Ha nem teszi, még mindig a keret tagja lehetne.

Molnár Tamás - névjegy

Született: 1975. augusztus 2.

Családi állapot: nős, felesége jogász, két ikerfiuk van

Legmagasabb iskolai végzettség: jogtudományi egyetem

Súly, magasság: 98 kg, 192 cm

Posztja: center, jobbkezes

Sportsikerek: háromszoros olimpiai, bajnok (2000, 2004, 2008), világbajnok (2003), Európa-bajnok (1997, 1999)

Eddigi klubjai: Szeged, UTE, Jug Dubrovnik, Becej, Honvéd, Szeged

Hasznos volt az utánpótlástorna

A Kinder+Sport nemzetközi utánpótlás vízilabdatorna ismét sikert aratott. Harmadszor írták ki, megint feltűnt néhány tehetség, újra lehetett örülni annak, hogy a sportágat kár lenne leírni, van még jövője.

A háromnapos mérkőzéssorozatból profitáltak azok, akik most a legjobbak közé tartoztak, de azok a csapatok is, akiket alaposan kitömtek. Különlegesség volt a dél-afrikai Pretoria városából érkezett Northern Crocodiles együttese, amelynek magyar az edzője. Az odavalósi srácok lelkesek, ám nem lesz belőlük olimpiai bajnok, mert mindegyik meccsükön legalább 20 gólt kaptak (összesen 100-at a négyen).

A házigazda pécsiek eredményei:
1996-os születésűek: PVSK-PVSE – Split 13-10, – Northern Crocodiles 20-4, – Bogliasco 11-11, – Partizan Beograd 5-20.
Végeredmény:
1. Partizan 12, 2. Bogliasco 7, 3. PVSK 7, 4. Split 3, 5. Northern Crocodiles 0.
1993-asok: PVSK-PVSE – Osijek 7-7, – Kaposvár 10-11, – Hannover 6-5, – Camogli 3-16.
Végeredmény: 1. Camogli 12, 2. Hannover 6, 3. Kaposvár 6, 4. PVSK 4, 5. Osijek 1.
Pécsi különdíjasok: a 96-osoknál Csaba Márton lett a gólkirály, a 93-asoknál pedig Safrankó Donát a legjobb mezőnyjátékos.

Naganuma nélkül játsszák az utolsó bajnokit vasárnap

Ebben az idényben az utolsó hazai OB I-es vízilabda-mérkőzés lesz vasárnap 17 órakor, a PVSK-Füszért a rájátszásban az 5–8. helyért az FTC-t fogadja. Gyakorlatilag eldőlt, hogy a pécsiek megszerezték a hetedik helyet a bajnokságban, így különösebb tétje nincs a bajnokinak. A meccsen már nem is játszik a tavaly nyáron igazolt Naganuma Atsushi, aki hazautazott, mert Japán felnőtt válogatottjával edzőtáborozik.

Családi állapot: nős, felesége jogász, két ikerfiuk van

Legmagasabb iskolai végzettség: jogtudományi egyetem

Súly, magasság: 98 kg, 192 cm

Posztja: center, jobbkezes

Sportsikerek: háromszoros olimpiai, bajnok (2000, 2004, 2008), világbajnok (2003), Európa-bajnok (1997, 1999)

Eddigi klubjai: Szeged, UTE, Jug Dubrovnik, Becej, Honvéd, Szeged A háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás most négy meccsen vezetett -->

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!