Sport

2011.05.19. 10:05

Vége a dalnak? Nagy-Bujdosó és Krjnics az újabb távozók a Pécs 2010-től

Napról napra szűkösebb lesz a Pécs 2010 kerete, Fegyverneky Zsófia után Nagy-Bujdosó Nóra is bejelentette, hogy nem Pécsett folytatja, Vajda Anna sem tér vissza egykori csapatához.

F. Z., H. L.

Érthető a szurkolók aggodalma: hogy lesz így csapat, ha egymás után mennek el a kosarasok a Pécs 2010-től. Senki nem tud semmit, hogy mi lesz ezután, nagy a bizonytalanság. Minden napra esik egy bejelentés, tegnapra kettő is összejött, a hétfői távozó (Fegyverneky Zsófia) után Nagy-Bujdosó Nóra és Sara Krjnics is közölte, nem Pécsett folytatja, és a szurkolók már ne számítsanak Vajda Anna visszatérésére sem.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Fegyverneky Zsófia, Raksányi Krisztina és Iványi Dalma az idei bajnoki döntő elvesztése utáni percekben. Vajon kik maradnak a csapatnál? (fotó:Laufer László)
[/caption]

– Már nincs szerződésem Pécsett, egy ideig vártam, rendeződnek-e a dolgok, miként alakul a helyzet, de nincs további várakozási idő, lépni kellett, új csapatot keresni – hallottuk Vajda Annától. – A spanyol Salamancában folytatom. Nekem és a többi játékosnak is fáj a szíve, hogy ez történt a klubnál, szörnyű helyzet, azonban nem elsősorban a csapatvezetők tehetnek arról, hogy idáig jutott a Pécs 2010. Sok embernek kellene elgondolkodni azon, ami történt.

– A játékosok által elmondottakhoz nincs hozzáfűzni valóm – válaszolta megkeresésünkre Rózsa Gábor ügyvezető. – Továbbra is azon dolgozunk, ami egyelőre nem látványos munka, hogy a korábbi időszakra vonatkozó tartozásokat teljesen kifizessük, ez lehet a jövő alapja. Nagy-Bujdosó Nórával is közöltük ajánlatunkat, de arra nem válaszolt, illetve most az átigazolása adta meg a választ.

Fegyverneky Zsófia után Krnjics Szara személyében újabb pécsi kosaras szerződött a bajnoki címvédő és kupagyőztes MKB-Euroleasing Sopronhoz. A szerb származású de a közelmúltban magyar állampolgárságot kapott középjátékossal kétéves megállapodást kötött a jövőben főként magyarokra építő klub.

A klub pénzügyi helyzetéről, a tartozásokról Rózsa nem nyilatkozott. Így helyette csak a zuhanyhíradó híreit adhatjuk tovább, miszerint majdnem tíz kosarasnak (régieknek, mostaniaknak egyaránt) öszszesen több tízmillióval tartoznak. Ami biztos: új játékost egyelőre nem igazolhatnak.

– Sem külföldit, sem magyart – erősítette meg Bodrogváry Iván, az országos szövetség női tagozatának vezetője. – Átigazolási stop van, amit a FIBA Europe rendelt el, és ránk is kötelező érvényű. Majd ha rendezi volt külföldi kosarasaival, Grazianéval és Podruggal szemben fennálló tartozásait a pécsi klub, akkor feloldják a tilalmat.

Arra, hogy egyáltalán lehessen új igazolásuk, a mentsvár egy új névszponzor lenne, állítólag már tárgyalnak vele, de ezt nagy titokban tartják.

Nehéz búcsú Pécstől

Nagy-Bujdosó Nóra több részletben összesen öt évet játszott pécsi színekben, de ősztől már nem a Pécs 2010-ben szerepel.

– Egyelőre nem publikus, hová megyek, de az biztos, hogy nem Pécsett folytatom a játékos-pályafutásomat – nyilatkozta tegnap délelőtt lapunknak. – Jelenleg Budapesten tartózkodom, még nem tudom, mikor jelentem be hivatalosan a klubcserét, de hamarosan erre is sor kerül. Annyit elárulok, hogy magyar csapatba megyek. Jó volt Pécsett, imádom a várost, nehezen válok meg tőle. Köszönöm a szurkolóknak, hogy mindig mellettünk álltak, remélem, a következő csapatot is szeretik majd. Fantasztikus a közönség, nincs párja, megérdemelné, hogy újabb és újabb pécsi sportsikereknek tapsolhasson.

Amikor távozásának okáról faggattuk, Nagy-Bujdosó anynyit közölt, hogy nem elsősorban a pénz miatt megy el, de döntésében természetesen szerepet játszik az is, hogy a klub tartozik neki. Bár nem tudtuk kihúzni belőle, hová tart, más (megbízható) forrásból úgy tudjuk, hogy Győr lesz a következő állomás, oda már alá is írt.

Fegyverneky Zsófia elsősorban az Euroliga-indulás és a biztos háttér miatt választotta a nagy rivális Sopron kosárlabdacsapatát

– Elsőként visszhangoznánk azt a kérdést, amelyet mindenkitől hallottunk tegnap: miért pont Sopron?

– Összesen négy ajánlatot kaptam: Franciaországból, Spanyolországból, Győrből és Sopronból – ezekből kellett választanom. A két külföldi kiesett, mivel nem akartam egy, esetleg két repülőútnyira lenni a férjemtől. Maradt a győri és a soproni ajánlat – s utóbbi felelt meg minden szempontból. A csapat indul az Euroligában, a játékostársakat és az edzőt ismerem, a gazdasági feltételek biztosítottak.

– „Ezekből kellett választanom”, mondta az imént. Tényleg kellett?

– Igen, úgy éreztem, és most is úgy érzem, hogy kellett. Eljutottam oda, hogy a karrieremet éreztem veszélyben. Az a bizonytalanság, amely már évek óta tapasztalható volt a klub körül, most csúcsosodott ki. Nem tudtuk, hogy mi lesz szeptemberben, hogy indulhatunk-e az Euroligában, hogy kik maradnak Pécsett, hogy tényleg nem igazolhatunk-e senkit, és így tovább. Ezt nem bírtam már tovább. Tehát mielőtt megkérdezi: emiatt a bizonytalanság miatt jöttem el, nem a pénzért.

– Pedig hát az sem mellékes. Merthogy Pécsett állítólag nincs.

– Én csak azt tudom ezzel kapcsolatban mondani, hogy nekem tartozik a klub. Sok, nagyon sok „utolsó” határidőt adtam már, mert mindig bíztam abban, hogy történik valami. De a mai napig nem történt.

– Arra nem gondolt, hogy idény közben áll fel?

– Eszembe sem jutott. Én a szezon elején Pécsre szerződtem, és úgy gondoltam, ez azt jelenti, hogy a szezon végéig ezért a klubért küzdöm teljes erőbedobással. Az edzőkkel, a szurkolókkal, a csapattársakkal nem lett volna korrekt, ha egyik délután úgy döntök, hogy holnap már nem megyek edzésre, meccsre. Én nagyon jól éreztem magam Pécsett, ha minden rendben lenne, soha az életben nem jöttem volna el onnan. De hát nincs minden rendben. Egyáltalán nincs.

F. Z., H. L. Fegyverneky Zsófia, Raksányi Krisztina és Iványi Dalma az idei bajnoki döntő elvesztése utáni percekben. Vajon kik maradnak a csapatnál? (fotó:Laufer László) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!