Sport

2011.06.21. 16:01

Kézilabda: új csapatot akar építeni Németh Attila

Bár egy hete még úgy tűnt, Gyulay László lesz a távozó Danyi Gábor utóda a TM-Line-PTE-PEAC-PVSE élvonalbeli férfi kézilabdacsapatánál, mostanra eldőlt, hogy a klub korábbi kiváló játékosa, Németh Attila látja el a vezetőedzői teendőket.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Egy hete Gyulay László, a csapat eddigi másodedzője beszélgetésünk során úgy fogalmazott, kilencvenkilenc százalék, hogy ő lesz az élvonalban kilencedik helyen végző, így bentmaradó férfi kézilabdacsapat vezetőedzője. Ritkaság, de most az egy százalék jött be.

Hétfőn ugyanis a csapatot működtető PEAC Kézilabda Kft. ügyvezető igazgatójától, Cselinácz Jánostól megtudtuk, hogy nem Gyulay, hanem Németh Attila irányítja az együttest a következő szezonban.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Mintha az átadás-átvételt látnánk, pedig itt Danyi Gábor (balra) búcsúztatja a játéktól visszavonuló Németh Attilát (fotó: Laufer L.)
[/caption]

– Németh Attila lesz a vezetőedző, de a szerződést még nem írtuk alá – mondta a 26 éves Cselinácz, aki június eleje óta a gazdasági társaság ügyvezetője. – Kérdéses viszont, hogy ki lesz a másodedző. Az szintén eldőlt, hogy Németh Attila és Gyulay László nem dolgozik együtt, így utóbbi a továbbiakban utánpótlásedzői feladatokat lát majd el.

Az ügyvezető hozzátette, a nevezési határidő június 30., s nagyon reméli, addigra összeáll a csapat kerete. Azt már korábban megírtuk, hogy három junior válogatott, Bartucz László, Iváncsik Ádám és Pásztor Ákos Tatabányára távozik, továbbá nem marad Milos Bujisics sem. Cselinácz János elárulta, pénteken tárgyaltak két játékossal, akik nemsokára választ adnak. A következő szezonban ismét az NB I-ben maradás a cél, de az ügyvezető szeretné, ha ezúttal ez már a kiesés elkerüléséért vívott rájátszás nélkül sikerülne – vagyis az alapszakaszt az első nyolcban zárná a csapat.

Mindez már Németh Attila feladata lesz. Nem kis munka, az biztos, hiszen a hazai élvonal nagyon erős, a bentmaradás sem könnyű. A PMKC korábbi válogatottjának, NB I-es gólkirályának azonban határozott elképzelései vannak azt illetően, hogyan lehet sikeres irányításával a csapat.

– Ha már az a megtiszteltetés ért, hogy felkértek erre a feladatra, elvállaltam – mondta a 40 éves Németh Attila. – Persze előtte aludtam rá egyet..., illetve nem aludtam, gondolkodtam. És miután azt mondták, hogy mindenki támogat, és erről meggyőződtem, akkor éreztem úgy, hogy el kell vállalnom.

Németh elárulta, múlt csütörtök óta folyamatosan tárgyal, egyeztet, napi nyolc–tíz órát foglalkozik a csapattal. Aki ismeri, tudja, ilyen volt a pályán is: mindig száz százalékot akart nyújtani, és nagyon komolyan vette, amit csinál.

– Most ezt veszem nagyon komolyan, minden energiámat mozgósítom annak érdekében, hogy ez a csapat sikeres legyen. A tavalyi együttes kihozta magából a maximumot, talán annál is többet. Most új csapatot kell építeni. Szükségem van egy nagyon jó kapusra, továbbá négy-öt új játékosra, de a kapus a legfontosabb. Ha összejönnek a tervezett igazolások, sikerül idehozni azokat, akiket szeretnék, és maradnak azok, akikre számítok, akkor lehet egy jó kis csapatom! – fogalmazott Németh Attila.

Még van ideje kialakítani azt a jó kis csapatot, ugyanis a felkészülést csak július 18-án kezdik, a bajnokság pedig szeptember elején rajtol.

Csak az igazolások után lehet belőni pontosan, mire számíthatnak majd

A Budapest Bank férfiligából az Orosháza és a Dunaferr esett ki. De csak elméletileg. A Ferencváros és a PLER ugyanis fuzionál, vagyis két első osztályú csapatból lesz egy, mindez pedig azt jelenti, hogy az Orosháza, Füzesi Ferenc együttese megmenekül, s a következő szezont is az élvonalban töltheti.

Az aranyérmet minden bizonnyal most is előre oda lehetne adni a Veszprémnek, a további helyezésekért azonban ádáz csatákat vívnak majd a csapatok. Ahogy megszokhattuk, bivalyerős lesz a Szeged, az egyesülés miatt még jobb kerete lehet a Ferencvárosnak, és persze a Tatabánya is biztosan ott lesz az élmezőnyben. A pécsieket inkább foglalkoztató információ, hogy a hírek szerint kicserélődik a legutóbb tizedik helyen végző Mezőkövesd kerete, továbbá a Keleti csoportot megnyerő Gyöngyös állítólag nagyon erősít – kérdés, hány hónapig bírja anyagilag.

K. Mayer András (Dunántúli Napló) Mintha az átadás-átvételt látnánk, pedig itt Danyi Gábor (balra) búcsúztatja a játéktól visszavonuló Németh Attilát (fotó: Laufer L.) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!