Sport

2011.07.14. 10:22

Hamarosan bővül a névsor a férfi kosarasoknál

Felgyorsulhatnak az események a PVSK-Pannonpower körül: úgy tudjuk, hamarosan több kosarassal is megállapodnak.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

Ahogy arról már beszámoltunk, a korábban sokat emlegetett paksi kontingens érkezése végül meghiúsult, így nem csatlakozott a pécsiekhez sem a megkörnyékezett irányító, sem a center. Mivel a piac roppant szűkös (kicsit utánaszámolva sem tudtuk húsz minőségi, a piacon még csapat nélkül álló kosarasnál többet összeszedni), túl sok mozgástere nincsen a baranyaiaknak. Éppen ezért is örömteli, hogy nagyon közel a megegyezés az előző idény csapatkapitányával, Tóth Norberttel.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A csapatkapitány Tóth Norbert hamar a szurkolók kedvencévé vált Pécsett
[/caption]

– Még nem írtuk alá a szerződést, de nagyon jó úton haladunk efelé – tudtuk meg Tóth Norberttől. – Jelen pillanatban tehát még nem vagyok PVSK-kosaras, de azt hiszem, nem sokáig tart már ez az állapot. Sosem tagadtam, hogy szeretem ezt a város, ezt a csapatot, úgyhogy szívesen maradok.

Amennyiben Tóth Norbert és a PVSK-Pannonpower között megszületik a megegyezés, egy posztot (a magasbedobóét) kipipálhatunk, hiszen az előző szezon bevált párosa, Eilingsfeld János és Tóth Norbert újra Szrecsko Szekulovics rendelkezésére áll majd. Ez azonban csak pillanatnyi öröm – továbbra is még legalább két kosarast igazolnia kell a csapatnak.

– Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk egy fővárosi és egy kecskeméti játékossal – tudtuk meg Bán Gábortól, a csapat ügyvezetőjétől. – Ők ketten jövő hétfőn próbajátékra is jönnek hozzánk, ahol a másodedzőnk, Halmai Gábor foglalkozik majd velük. Az is biztos ugyanakkor, hogy a következő szezonban sokkal több játéklehetőséget kap majd Ignácz Dávid és Bíró Olivér: őket az előző idényben csak néhány percre dobta be Szrecsko Szekulovics, ám az ősszel kezdődőben biztosan megkapják majd a lehetőséget a bizonyításra.

Két évvel ezelőtt Eilingsfeld János, tavaly pedig Kovács Péter mutatta meg, hogy igenis lehet számolni a saját fiataljainkkal éles helyzetben is – bízom abban, hogy most Ignácz Dávid és Bíró Olivér ideje jött el. És hát természetesen az sem mellékes szempont, hogy ők már régóta velünk készülnek, azaz nem megy el idő azzal, hogy megtalálják a helyüket a csapaton belül és kinn, a pályán, meccsszituációban.

Péntekig még hajtanak

Július tizenötödikéig, azaz e hét péntekig kell leadni a szövetségnek minden igazolást ahhoz, hogy a kosárlabdacsapat nevezhessen a bajnokságra. Ahogy Bán Gábor ügyvezetőtől megtudtuk, az anyag nagy része már összeállt, de valószínűleg az utolsó pillanatig dolgozni fognak majd, hogy minden rendben legyen.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló) A csapatkapitány Tóth Norbert hamar a szurkolók kedvencévé vált Pécsett -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!