Sport

2011.08.09. 16:57

A legjobb vidéki csapat volt a Pécs 2000 TC

A negyedik helyen végzett a női teniszezők Szuperligájában a Pécs 2000 TC gárdája, amely egyedüli vidéki együttesként játszhatott a csapatbajnokság felsőházában.

Fülöp Z.

A fináléba az MTK, a Tabán Spartacus és az Ábris csapata jutott még be – a pécsiek szombaton az MTK-val küzdöttek a fináléba jutásért.
– Most már tudjuk, hogy az első napon a későbbi bajnokkal kezdtünk – mondta el lapunknak Koncz Zsolt, a Pécs 2000 TC tulajdonosa. – Végül 16-5-re kaptunk ki, nálunk Antunovicz Dunia győzött egyéniben és Rédecsi Annával párosban is. S hogy milyen csapat az MTK? Talán elég, ha azt mondom, hogy náluk játszik Temesvári Andrea, Babos Tímea, Jani Réka, azaz klasszisok egész sora. Úgy vélem, tőlük valóban nem szégyen kikapni.

Másnap, a bronzmeccsen a Tabáni Spartacus SE gárdájával csaptak össze a baranyaiak. A végeredmény szintén 16-5-ös vereség lett, ám fontos kiemelni, hogy az egyes pályán szereplő Habler Henrietta legyőzte (a korábban éppen a Pécs 2000 TC-t is erősítő) Kapros Anikót – illetve a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy miután Habler 6-2-re megnyerte az első játszmát, Kapros feladta a találkozót. („Henrietta nagyon okos, szép játékkal nyert, s az igazat megvallva kondícióban is felülmúlta ellenfelét”, árulta el Koncz Zsolt.) A pécsiek másik győzelmüket párosban aratták, ám mérkőzés nélkül – mivel addigra eldőlt a párharc sorsa, a fővárosi gárda feladta azt a meccset.

– Őszintén szólva bravúr lett volna a harmadik hely, de a csapattal így is elégedett lehetek – tette hozzá Koncz Zsolt. – Hat éve folyamatosan a négy között vagyunk a Szuperligában, ahol voltunk már másodikak és kétszer harmadikak is.

A pécsi csapat: Habler Henrietta, Halász Klaudia, Rohonyi Réka, Rédecsi Anna, Borbély Rita, Antunovicz Dunia, Bíró Laura Zsófia.

Címkék#Koncz Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!