Sport

2011.08.12. 14:09

Hamarosan bővülhet a pécsi női kosárcsapat kerete

Jövő hétfőn, azaz augusztus 15-én kezdi a felkészülést a következő idényre a Pécs 2010 női kosárlabdacsapata. A gárda vezetői addig sem unatkoznak.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

A legfontosabb kérdés immár hetek, hónapok óta ugyanaz: tud-e igazolni kosarast, kosarasokat a pécsi klub.

– Jelenleg van okunk a bizakodásra: a Graziane felé fennálló tartozásunk 65%-át már kifizettük a megbeszélt ütem szerint, így kértük a szövetségtől, hogy méltányolják ezt, s igazolhassunk kosarasokat – tudtuk meg Rózsa Gábortól. – Tartozásunk tehát van, de van egy megegyezésünk is az ütemezésről, így bízunk abban, hogy minden érintett beleegyezik abba, hogy újra szerződtethessünk.

Felkészültünk persze arra is, hogy ezt nem fogadják el – ebben az esetben a következő határidőig, szeptember tizenötödikéig mindent kifizetnénk, s így teljes egészében letudnánk a tartozásunkat a brazil játékos irányába. Így pedig megszűnne az igazolási tilalom ellenünk, és az új idényre még tudnánk erősíteni.

Amennyiben minden a vezetőség tervei szerint alakul, a baranyaiakhoz csatlakozik a már hosszú idő óta pécsiként vitézkedő Allie Quigley húga, Sam Quigley, akivel rögtön kétéves szerződést kötne a csapat. Az amerikai kosaras még ebben a hónapban megérkezik a baranyaiakhoz, s edzésbe is áll – a szerződtetése természetesen attól függ, igazolhat-e kosarast a Pécs 2010. (Úgy tudjuk, elképzelhető, hogy Laczi Edit és Török Szilvia is csatlakozik a pécsiekhez, ezt azonban senki nem erősítette meg a klubnál.)

– Jelenleg érvényes szerződéssel rendelkezik Raksányi Krisztina, Sarok Nikolett, Horváth Lilla, Regina Palusna és Allie Quigley, velük számolhat Zeljko Djokic vezetőedző – tette hozzá Rózsa Gábor. – Azt gondolom, ez egy olyan mag, amire bátran lehet építeni, s akár nagy célokat is kitűzni magunk elé. Az elsődleges feladatok adottak: a stabilizálás mellett fenn kell tartanunk a minőségi női kosárlabdát. Ehhez szükség van a szurkolók és a szponzorok segítségére is – s én biztos vagyok abban, hogy mellettünk fognak állni az új idényben is.

Ha minden a terveink szerint alakul, akkor az idény végén olyan helyezést érhetünk el a magyar bajnokságban, hogy jövőre újra a nemzetközi mezőnyben szerepelhetünk majd. Sőt, elképzelhető, hogy már most is lesznek nemzetközi mérkőzéseink, horvát és szlovén klubokkal csapnánk össze, de ez még egyelőre szervezés alatt van.

Egy igazi vezéregyéniség érkezhet a pécsiekhez

A hátvédposzton játszó Sam Quigley az előző szezonban a DePaul Blue Demons csapatában kosarazott Chicagoban– 36 meccsen lépett pályára, átlagban 31 percet játszott, s ezalatt 10,1 pontot dobott, a hárompontosokat közel 40 százalékkal értékesítette.

A vezetők és a szurkolók elégedettek voltak vele, mivel „egy igazi vezéregyéniség, akinek mindent tudása megvan ahhoz, hogy a csapatból a maximumot kihozza”, ahogy a klub honlapján Doug Bruno, a DePaul Blue Demons edzője nyilatkozta.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!