Sport

2012.02.28. 17:50

Eilingsfeld már a körmendieket erősíti: eligazolt a magasbedobó

Szombaton még a Szolnok elleni meccsen vitézkedett a PVSK-Pannonpower kosarasa, Eilingsfeld János, hétfő este azonban már Körmenden készült – a fiatal tehetséget ugyanis villámgyorsan leigazolta a vasi alakulat.

F. Z. (Dunántúli Napló)

– A menedzseren keresztül keresett meg minket a Körmend, hogy leigazolnák Eilingsfeldet, s mi lehetőséget adtunk neki, hogy átigazoljon a bajnokság hátralevő részére – nyilatkozta Bán Gábor, a csapat ügyvezetője. – Szerdán lejár az átigazolási időszak, ezért hirtelen zajlottak az események, gyorsan kellett meghozni a döntést. A játékos kérte, hogy mehessen, és mi nem szabtunk gátat neki.

A Dunántúli Napló kérésére az ügyvezető megerősítette: a kosarasnak élő szerződése volt, ám mivel egy bajnoki címre is esélyes csapat kereste meg, a játékos a továbbfejlődésére hivatkozva szeretett volna továbbállni, ezért azt felbontották.

Bán Gábor hozzátette: a vezetőség nem hagyhatta figyelmen kívül a csapat nehéz anyagi helyzetét, a szezon megkezdése előtt kapott, de be nem teljesült ígéretek költségvetésre gyakorolt hatását sem.

Eilingsfeld János, aki ebben az idényben 19 meccsen lépett pályára, s ezalatt átlag 24,3 percet játszott, 7,8 pontot dobott, s leszedett 4,4 lepattanót, három hónapra igazolt Körmendre.

– Nem mondhatnám, hogy sokat gondolkodtam a lépésen, gyorsan kellett döntenem, de úgy vélem, visszautasíthatatlan ajánlatot kaptam a Körmendtől, ezért megyek most el – mondta el kérdésünkre Eilingsfeld. – A vasi csapatnál is négyes és ötös poszton fogok játszani, ide kerestek ők embert, így találtak rám. Nevelőegyesületem minden segítségét ezúton is nagyon köszönöm, s hálás vagyok a pécsi szurkolóknak is, akik mindvégig támogattak és hittek bennem.

F. Z. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!