Sport

2012.04.08. 17:50

Tizenhárom pontos hátrányból fordított a Pécs 2010

Egyenlített a Pécs 2010 a női kosárlabda NB I. elődöntőjében a Győr ellen, ezzel kiharcolta, hogy szerdán lesz harmadik mérkőzés is.

H.L.

Még mielőtt valaki elkezdi, hogy ilyen csak női meccsen fordulhat elő, tegyük gyorsan hozzá: volt hasonló már férfimérkőzésen is. Még ha nem is túl sűrűn.

Való igaz, nem túl gyakori, hogy valamelyik csapat 11-0-ra és 15-2-re vezet, és a végén mégsem örülhet. A fordulathoz az is kell, hogy az edző és a játékosok higgyenek abban, hogy bekövetkezhet.

A Pécs 2010-nél vasárnap este hittek a kisebb fajta csodában. Még akkor is, amikor a legelején 5 perc 19 másodpercig nem dobtak kosarat. Sokan már leírták az együttest, mondván, innen, 0-11-ről nincs visszaút. Volt. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a győriek centere, Hollingsworth nagyon gyenge napot fogjon ki. Már a 20. percben négy személyinél tartott, le is kellett ültetni a kispadra. A helyére beállt Vincze is magas ugyan, de nem az a kategória, mint az amerikai.

Feljavult a hazaiak védekezése, ettől elbizonytalanodott az ellenfél. No meg attól is, hogy Quigley elkapta azt a bizonyos fonalat. Ez feltüzelte a csapattársakat, és ugyan maradt egy kis izgalom a hajrára, de a Pécs 2010 élt a lehetőséggel, és megőrizte nehezen megszerzett előnyét.

A döntőbe jutás szerdán dől el Győrben, a vasárnap látottak alapján ott sem esélytelen a baranyai gárda. Mindenesetre  0-11-nél és 2-15-nél nem úgy nézett ki, hogy ezen a héten lesz még folytatás. 

              Pécs 2010 – UNI SEAT Győr 72-67 
                  (9-19, 19-10, 19-15, 25-23)
                           Pécs, 1700 néző 
                  V.: Cziffra, Hegedüs, Király

* Pécs 2010: RAKSÁNYI 15, Sarok 2, QUIGLEY 30/9, Horváth L., MURPHY 11. Csere: Török 4, Laczi 5, Szamosi 5, Pénzes. Vezetőedző: Zseljko Djokics.
* UNI SEAT Győr: CIGLAR 25/12, Simon, Rasheed 11/9, NAGY-BUJDOSÓ 13/3, Hollingsworth 6. Csere: Vincze 5, Laklóth 4, Semsei, Őri, Nagy D. 3. Vezetőedző. Fűzy Ákos.
Kipontozódott: Török 38., Őri 39., Rasheed, 40., Simon 40.

* Zseljko Djokics: – Az a csapat nyert, amely jobban kosárlabdázott. Jól mutatja fiatal gárdánk fejlődését, hogy hátrányból sikerült visszajönnünk és fordítani tudtunk. Büszke vagyok arra, hogy ennek az együttesnek lehetek az edzője. Remélem, szerdán Győrben korrekt körülmények között folytathatjuk és újra győzünk.

* Fűzy Ákos: – A Pécs agresszív védekezése széttördelte a támadójátékunkat, amire nehezen reagáltunk. Hiába javultunk fel támadásban a második félidőben, a védekezésben elkövetett apróbb hibáinkat a pécsiek kihasználták és lelkes közönségük segítségével nyertek. Egyet remélek, hogy az első győri meccs után általam emlegetett vészcsengő tényleg bekapcsol a játékosaimnál.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása 1-1, a harmadik mérkőzés szerdán lesz Győrben.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik