Sport

2012.08.24. 16:14

Rátgéber szerint hat meccsből négy nyerhető

Jövő héten a pécsi sportcsarnokban játszik két meccset a magyar férfiválogatott.

F. Z. (Dunántúli Napló)

Ma este fontos meccset játszik a magyar férfi kosárlabda-válogatott Eszéken – és talán még fontosabbat (vagyis egészen pontosan kettőt) jövő héten, Pécsett. Ennek apropójából tartott tegnap sajtótájékoztatót Rátgéber László szövetségi kapitány.

– A csoport második helye a cél, de az sem lenne baj, ha harmadikként sikerülne a továbbjutás – nyilatkozta a szakvezető. – Az első ellenfél szombaton Horvátország lesz: övék a legerősebb gárda, s beszédes az is, hogy van olyan kosarasuk, nem is egy, aki egyedül kétszer annyit keres, mint a mi egész csapatunk. Persze ellenük is helyt akarunk állni, a győzelemre azonban vajmi kevés esély mutatkozik. A vereségből is lehet azért tanulni: például élesben gyakorolhatunk támadásokat, védekezéseket. Jövő héten Pécsett Ciprust mindenképpen le kellene győznünk, Ukrajna ellen pedig jó lenne meglepetést okozni. Az ukránok pihentebbek lesznek nálunk, három napjuk lesz a pécsi meccsre.

A magyar válogatott jelenleg egy győzelemmel és egy vereséggel áll – Rátgéber László számításai szerint a hátralévő hat meccsből négy nyerhető, s ha hármat valóban be is húznak, akkor ott lehetnek a 2013-as Európa-bajnokságon.

– Nyilván azt nem kell mondanom, hogy roppantul örülök annak, hogy itt, Pécsett lesz két mérkőzésünk. A Dunántúli Naplónak nyilatkoztam elsőként arról, hogy szeretném, ha a férfi válogatott hosszú szünet után ismét a Lauber Dezső Sportcsarnokban szerepelne. Úgyhogy nagyon boldog vagyok, hogy két felkészülési találkozó után most majd tétmeccset is láthat a pécsi közönség. S hogy most mi lesz? Megiszom a teát, és indulunk is Eszékre. Illetve én előtte hazaugrom néhány percre, régen voltam már otthon. Meg aztán új ruhák is kellenének már.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!