Sport

2013.05.01. 18:37

A fehérváriak győztek, 2-1-re vezetnek a párharcban

Kikapott az Alba Fehérvár vendégeként a PVSK férfi kosárlabdacsapata, ám már pénteken javíthat a baranyai gárda.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

Ne essünk abba a hiába, hogy egyértelműen a bíráskodásra fogjuk a PVSK-Pannonpower csapatának kedd esti vereségét az Alba Fehérvár vendégeként, de azt azért jegyezzük meg: ha az egyik gárda tizennyolc, a másik négy büntetőt dob negyven perc alatt, akkor azért felszalad a szemöldökünk.
– Fogalmazzunk úgy, hogy csibészesen vezették a meccset a bírók – mondta lapunknak Tóth Norbert, a PVSK csapatkapitánya. – Ám tényleg nem szabad azt mondanunk, hogy csak és kizárólag emiatt kaptunk ki: az Alba Fehérvár ugyanis nagyon jó csapat, rengeteg jó játékossal. Azt hiszem, csak akkor lehet őket megverni, ha nagyon, nagyon koncentrálunk, és gyakorlatilag semmiben sem hibázunk.

Ám a pécsiek – a múlt szombaton bemutatott játékukkal ellentétben – most azért többet hibáztak: nem mentek annyira a távoli dobások, és sok volt az eladott labda, amelyből a hazaiak rendre leindításokat vezethettek.

– A védekezésünkkel alapvetően nem volt semmi baj, már ha nem futásból jöttek ránk – fűzte hozzá Tóth Norbert. –  Az, hogy még így sem érték el a nyolcvan pontot, mutatja, hogy nem ez az a terület, amelyen visszaestünk a szombati meccshez képest. Inkább a támadásaink nem voltak annyira hatékonyak, mint néhány napja. Ezt persze írhatjuk a fáradtság számlájára is: eléggé megterhelő ugyanis ez a folyamatos meccsezés. Úgyhogy ma, szerdán, május elején, a munka ünnepén, mi pihenünk egy nagyot. A párharc ugyanis még nincs lefutva: a célunk az, hogy pénteken, a Lauber Dezső Sportcsarnokban ismét meglepjük a fehérváriakat.

Alba Fehérvár – PVSK-PANNONPOWER 76-58 (17-16, 20-11, 20-12, 19-19)
Férfi kosárlabda NB. I., rájátszás, negyeddöntő.
Székesfehérvár. V.: Vígh dr., Bognár, Boros.

Alba Fehérvár: Moore 11/3, WOOD 20/3, HOLLIS 13/3, Szabó Zs. 2, Keller Á. 11/3. Cs.: Supola 4, Juhos, Jones 11, Bódi 4. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.
PVSK: LOESING 18/9, Kovács P. 7/3, Csabay 1, TÓTH N. 15/3, Hendley 8. Cs.: Nagy K., Bíró O. 2, Halász 7/3, Horváth B.. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Kipontozódott: Moore (37. p.)
A párharcban az Alba Fehérvár 2-1-re vezet, a negyedik találkozót pénteken rendezik a Lauber Dezső Sportcsarnokban.
További eredmények: Szolnok – Szombathely 80-61, Kaposvár – Jászberény 94-85, Paks – Körmend 109-64. A Szolnok 3-0-val az elődöntőbe jutott, a többi párharcban a mostani győztesen 2-1-re vezetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!