Sport

2014.10.10. 15:36

Ismét Fűzy Ákosra emlékezhetünk: négy csapat indul a pécsi tornán

Négy csapat vesz részt az eseményen, a PEAC mellett ott lesz még Fűzy utolsó klubja, a Győr, valamint az MTK és a szlovén Celje.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A hétvégén ismét Fűzy Ákosra emlékezünk. Magától értetődő, hogy a tragikus hirtelenséggel elhunyt kiváló kosárlabdaedző emlékére tornát szerveznek korábbi sikerei színhelyén, s október 11–12­én a Lauber Dezső Sportcsarnokban egy kicsit mindenki felidézheti azokat a pillanatokat, amelyek Ákossal kapcsolatban éppen eszébe jutnak.

– A torna remek lehetőséget nyújt arra, hogy a bajnoki rajt előtt egy héttel még jobban összecsiszolódjunk – mondta Mészáros Zalán, a pécsiek ügyvezető igazgatója. – Nevena Jovanovics megérkezett a szerb válogatottól, s elképzelhető, hogy pályára is léphet a hétvégén: jó lenne, ha játszhatna, hiszen nem tudott együtt készülni társaival. Kérdéses, hogy Destiny Williams bevethető lesz­-e, az amerikai játékosunk még a Göcsej­ Kupán szenvedett térdsérülést.

A PEAC­-Pécs szurkolói nagyon várják ezt a tornát, Zseljko Djokics együttese ugyanis rendre idegenben játszotta felkészülési mérkőzéseit. Nos, a gépezet még biztosan nem fog olajozottan működni, hiszen a légiósok közül Natalie Hurst is csak nemrég érkezett meg.

Fontos információ, hogy a belépő egy napra 500 forint lesz. Szombaton 15 órától kezdődik a jegyárusítás, aki azonban megnézi előtte a juniormeccset, annak később nem kell belépőt váltania. Vasárnap 14 órától lehet jegyet venni.

A szombati program: PEAC Kosárlabda Akadémia Pécs–Zsíros Akadémia Kőbánya (juniormeccs, 14.00); PEAC-Pécs–Athlete Celje (16.30); Győr ­- MTK ­Budapest (19.00).

A vasárnapi program: bronzmérkőzés (15.00); döntő (17.30).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!