Sport

2015.01.05. 17:39

Kulcsár Árpád szerint Németországban könnyű megszerettetni a futballt

Tartalmasan telt a téli szünet a PMFC-MATIAS labdarúgócsapatának másodedzője, Kulcsár Árpád számára, hiszen a programba decemberben belefért egy németországi túra is. A cél természetesen Berlin volt, ahol a jóbarátnál, Dárdai Pálnál vendégeskedett, s fiával együt megnézték a Hertha–Dortmund bajnokit. A tréner elárulta, nagyon hiányzik már a mindennapi munka.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Volt minden, ahogy illik: disznóvágás, pihenés, ünnepek. No meg persze futball, anélkül ugyanis nem telhet el hosszabb időszak.

Ráadásul nem is akármilyen! Miután a PMFC-MATIAS befejezte az őszi szezont, Kulcsár Árpád kisfiával, az ötéves Marcellel Németországba utazott, ahol a jóbarátnál, Dárdai Páléknál vendégeskedtek. És ha már ott voltak, természetesen nem hagyták ki az aktuális bajnokit, ami a Dortmund elleni meccs volt.

– A fiamtól kérdezgették a Pali gyerekei, hogy volt-e már nagy meccsen – mesélt Kulcsár Árpád. – Persze, válaszolta, a PMFC-nél már volt bajnokin. Mosolyogtunk egyet, de én csak annyit mondtam neki, hogy ez most kicsit más lesz. Nos, a Hertha–Dortmundon egész végig az ölemben ült, s tátva maradt a szája a látványtól, kilencven percig meg sem moccant. Hiába, ott tényleg nem nehéz megszerettetni a futballt!

Ami gyakorlatilag egy cirkusz, folytatta a PMFC korábbi játékosa, jelenlegi másodedzője. A németekre oly jellemző módon minden precízen meg van szervezve A-tól Z-ig, rend és fegyelem van, a meccs csak hab a tortán. Amit aztán irtóra élvez a szurkolósereg, amely ezen a bajnokin hetvenötezres volt...

– De nem csak itt jártam, hanem elmentem egy U10-es tornára, valamint egy U16-os bajnokira is. Kíváncsi voltam, hiszen utóbbi korosztályra van rálátásom, elvégre a PMFC-nél a tizenhét évesekkel dolgoztam, így aztán pontosan érzékeltem, mi a különbség – mondta Kulcsár Árpád.

A pihenőnek nemsokára vége, január 8-án már megkezdi a felkészülést a PMFC.

A szakmai stáb tagjai természetesen az utóbbi egy-két hétben sem „kapcsoltak ki” teljesen, folyamatosan tartották a kapcsolatot egymással, szervezték a januári és februári programot, valamint az edzőtábort. A törökországi kinttartózkodás alatt várhatóan három edzőmérkőzést játszanak majd a piros-feketék, tudtuk meg Kulcsártól, ám az még nem dőlt el, hogy pontosan kik lesznek az ellenfelek. Arra a kérdésre viszont egyértelmű választ tudott adni a szakvezető, hogy hiányzik-e már neki a mindennapi munka a csapatnál: „Hát, most már abszolút igen!”

Hihetetlen kapásgólok, kolbász, szalámi

Együtt töltötték az ünnepeket Dárdaiék: a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, ifjabb Dárdai Pál karácsony előtt érkezett meg családjával édesapjához, s csak most, január elején utaztak vissza Berlinbe. A közel kéthetes együttlétet, ahogy illik, némi futballal fűszerezték meg.

– A sógorom Véménden szervezett egy teremtornát, amelyen mi is elindultunk egy családi csapattal – mesélte idősebb Dárdai Pál. – Sajnos az egyik unokám, Palkó nem játszhatott, mert kivették a bölcsességfogát, de Palcsi, valamint Bence és Marci pályára lépett velem együtt. Nagyon élveztük, s bár nem kerültünk döntőbe, a harmadik helyet azért elcsíptük. Nagyszerű volt látni Bencét, aki most lesz kilencéves: olyan kapásgólokat lőtt, hogy hihetetlen volt, vastapsot kapott!

A közös disznóvágás idén elmaradt, de így sem kell lemondaniuk Dárdaiéknak a jóféle házi dolgokról. „Azért én töltöttem, tehát kolbász és szalámi van!” – árulta el idősebb Dárdai Pál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!