Sport

2015.12.28. 18:08

Szenteste napján is megfuttatta a hajót

Nem volt sem edző, sem a csapattársak, csak ő, a hajója és a sötét víz. December 24-ike volt, délután, mindenki a szentestére készült – a maga módján Fodróczi Vilmos is.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

„Szenteste napján még edzés, mert ez nem csak hivatás, hanem életforma! Büszke vagyok rád, Vili!” – írta ki Facebook-oldalára az edző, ifjabb Csaba András.

Méltán lehet büszke a tanítványára! A 24 éves kajakosnak eleve kemény szezonja volt, amely ugyan egy ideje már befejeződött a vízen, de az edzésekkel természetesen nem lehetett leállni – nyomja is becsülettel, csak éppen a szárazföldön.

– Délelőtt Tüskésréten futottam, délután pedig a szüleimmel kimentünk Orfűre, s ha már ott voltam, gondoltam megfuttatom egy kicsit a hajót, ne porosodjon – mondta lapunknak Fodróczi, a Pécsi Kajak-kenu Club versenyzője. – A kondizás, a bezártság után nagyon jólesett! Kikapcsolódás volt ez inkább, mint edzés, régen voltam már lent.

Legalább most nem tudott összeveszni a pecásokkal, biztos nem volt senki a tavon, jegyeztem meg neki.

– Egy-két fanatikus azért akadt, láttam néhány horgászt a parton – válaszolta Fodróczi.

Akinek muszáj edzenie, készülnie, mert nagy célt tűzött maga elé: szeretne kijutni a riói olimpiára. A kőkemény magyar mezőnyben embert próbáló feladat bekerülni a felnőtt válogatottba – de nincs mese, meg kell próbálni.

– Májusban és júniusban lesz egy-egy válogató, azokon kell jó eredményt elérni ahhoz, hogy ez sikerüljön. Egyesben kétszázon, és ha úgy adódik, párosban is ezen a távon indulok. Nagyon remélem, hogy összejön az olimpiai részvétel, ez a célom, ezért dolgozom – árulta el Fodróczi Vilmos.

Mi is reméljük, hogy jövő nyáron a tévéképernyők előtt drukkolhatunk neki, amikor a téli Orfűnél melegebb körülmények között húzza majd a lapátot!

 

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!