Sport

2016.07.06. 13:44

Idén kevesebb időt tölthet a volán mögött Nyitray Béla

Félig-meddig már elkezdődött a szezon a pécsi autóversenyző, Nyitray Béla számára, hiszen két ralikrossz- és egy autókrosszfutamon is indult, ugyanakkor ez az idény nem az ő versenyzői ambícióiról fog szólni.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

– Ez a szezon elsősorban a csapatépítésről szól – mondta Nyitray. – Csapatmenedzseléssel, versenyzők menedzselésével foglalkozom majd idén, ezt igyekszem összefogni, építgetni, ezért az egyéni ambícióim háttérbe szorulnak.

Persze, Nyitrayt ismerve, nehezen hinnénk, hogy nem ül autóba a folytatásban, és nem küzd majd dobogóért valamilyen kategóriában. Ralikrosszban már belekóstolt a versenyzésbe idén is, két futamon indult, nem sok sikerrel – hiába, látszott, hogy nem készült fel rendesen. Autókrosszban (amelyben tavaly a TAX–1600-as kategóriában bajnok volt) Nyirádon egy barátja versenygépével állt rajthoz, s második helyen végzett.

– Az autókrosszt nagyon megszerettem, kiváló a hangulat, s ha nem is a teljes szezonban, de valószínűleg több versenyen is indulni fogok. A bajnoki címről nem álmodozhatom, de azért szeretnék felférni a dobogóra. A magyar autósport palettáján új színként ismét megjelent a hegyiversenyzés, ezt sem szeretném kihagyni: a parádira már neveztem is, és ha ősszel megrendezik az orfűit, akkor természetesen azon is indulni szeretnék. Én a pécsi hegyiversenyeken nőttem fel, naná, hogy nagyon kedvelem ezt a műfajt! – fogalmazott Nyitray.

Ezek is érdekelhetik