Sport

2008.08.31. 20:45

A halakban talál vigaszt az itthon maradt olimpikon

Módos Péter már túltette magát a csalódáson, hogy nem vehetett részt az olimpián.

Horváth László

Pályázhatna az év legbalszerencsésebb sportolója címre Módos Péter (20). A HŐSZIG-BVSC kettős igazolással rendelkező kötöttfogású birkózója, az utolsó pillanatban betegsége miatt lemaradt Pekingről. És még örülhet is, hogy nem kellett befejeznie pályafutását. Vérmérgezés miatt egy hónapot töltött kórházban, nemrégiben engedték ki.

– A véreredményeim még nem a legjobbak, kedden vissza is kell mennem Budapestre, de szerencsére már nincs arról szó, hogy újra befeküdjek. Azt mondják az orvosok, nem marad vissza semmi a betegségből – mesélte tegnap a sportoló, aki jelenleg szüleinél, Szigetváron tartózkodik. – Lassan javul a vállam is, teljesen meg kell gyógyulnia a térdemnek, közben kiderült, hogy a lapockámból is le van törve egy darab. Minden sérülésemet rendbe akarom hozatni addig, amíg nem térhetek vissza a szőnyegre.

Módos Péter reméli, hogy október vége felé folytathatja a birkózást. Addig is sokat pihen.
– Orvosaim azt tanácsolták, hogy most még ne mozogjak sokat, ezt be is tartom. Kétféle gyógyszert szedek, gyulladáscsökkentőt és antibiotikumot. Gyógytornázom, emellett gyakran eljárok a nagyapámmal horgászni. A csípőműtéte után ő rendbejött, már nem kell mankót használnia.
Nem volt könnyű, az unoka azonban már feldolgozta, hogy bár megszerezte az indulás jogát, mégis ki kellett hagynia az olimpiát.

– Mi mást tudok tenni? Világbajnokságot, Eb-t szeretnék még nyerni és persze négy év múlva kijutni a nyári játékokra. Még egyszer nem lehetek ennyire balszerencsés – jegyezte meg a birkózó, aki addig, amíg újra birkózhat, egyebek között halakkal vigasztalódik. Jó horgász lévén, mindig akad valami a horgára.

Nem kell siettetni

Struhács György szövetségi kapitány szerint Módosnak előbb teljesen meg kell gyógyulnia.

– Teljes rehabilitációra van szüksége, erre négy hónap rámegy. Úgy gondolom, hogy januártól kezdődhet meg az igazi munka. Peti mindig sietteti a dolgokat, de nem kell sürgetni semmit sem. Életének egy szakaszát le kell zárni, és innen kezdve csak egy cél lebeghet a szeme előtt: London, a következő olimpia.

– Teljes rehabilitációra van szüksége, erre négy hónap rámegy. Úgy gondolom, hogy januártól kezdődhet meg az igazi munka. Peti mindig sietteti a dolgokat, de nem kell sürgetni semmit sem. Életének egy szakaszát le kell zárni, és innen kezdve csak egy cél lebeghet a szeme előtt: London, a következő olimpia. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!