Sport

2011.05.13. 15:09

A Honvéd érkezik Pécsre

A PMFC pénteken az utolsó előtti Honvéd II. együttesét fogadja, amely ellen jó esély nyílik arra, hogy folytassa az utóbbi hetekben látott eredményes játékát. A mérkőzést online közvetítjük majd.

K.M.A. (Dunántúli Napló)

– Legutóbbi három meccsükön tizenkét gólt szereztek. Egykori csatárként különösen tetszik Önnek csapata eredményes támadójátéka? – kérdeztük Mészáros Ferencet, a PMFC vezetőedzőjét.

– Nem csak mint korábbi csatárnak, hanem mint jelenlegi edzőnek is tetszik. Eddig is hangsúlyoztam, hogy mi a filozófiám: legyenek helyzetek és legyenek gólok! Ezt követtem a korábbi csapataimnál is, és most is.


– Kellő egyensúly nélkül viszont biztosan nem megy. Nyilván a védekezésre is nagy hangsúlyt fektetnek, ráadásul ezzel nem is mindig volt elégedett.

– Így van, jól fogalmazott, egyensúlynak kell lennie. Sokat fejlődtünk a védekezés terén, de vannak még apróbb hibák, amiket folyamatosan javítunk. Vannak olyan meccsek, amelyeket ennek a csapatnak hiba nélkül kellene lehoznia. Szerencsére a súlyos egyéni bakik már eltűntek.

– Pénteken olyan csapatot látnak vendégül, amely ellen nagy esélyük van a jó játékra és az újabb nagy különbségű győzelemre. Ezzel újra kedvet lehetne csinálni a szurkolóknak a meccsre járáshoz.

– Úgy látszik, egyformán gondolkodunk. Én is azt mondtam a srácoknak, hogy jó lenne, ha a szurkolók és a csapat végre egymásra találna. Ez az egyik célom!

– Könnyű meccs lesz?

– A játékosaim kezdik elhinni, érezni, hogy minden csak rajtuk múlik. A Honvéd második csapata pedig nehogy már úgy jöjjön ide, hogy azt higgye, rajtuk múlik ez a meccs!  

Nagy Olivérnek manapság nincs szerencséje: a PMFC középpályása ismét megsérült, így csúszik a visszatérése

Mindenki, a szurkolók, a csapattársak, az edzők és persze saját maga is nagyon várta már, hogy visszatérhessen. Nagy Olivér közel volt ahhoz, hogy Mészáros Ferenc vezetőedző ismét számításba vehesse egy bajnoki mérkőzésen, ám az utóbbi időben nincs szerencséje. Úgy tűnt ugyanis, hogy a PMFC középpályása a héten már teljesen felépül, ám az egyik edzésen ismét megsérült, így egy héttel megint csúszik a visszatérése. A Honvéd elleni bajnokin ő biztosan hiányozni fog, és kérdéses még Lantos Levente szereplése is, aki néhány napig lázas beteg volt.

A Honvéd második csapatánál mindig kérdéses, hogy kiket kap vissza az élvonalbeli együttestől Lőrincz Emil vezetőedző. Kétségtelen, hogy tehetséges játékosok alkotják a keretet, de az is látszik, hogy mindez még kevés az NB II-ben. Náluk játszik egyébként a komlói Czár Richárd, aki a PMFC-től igazolt a Honvédba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!