Sport

2008.03.14. 08:37

A PMFC-nél marad a kezdőcsapat

A Komlói Bányász másodosztályú labdarúgó-csapata első olyan mérkőzésére készül, amelyen esélyes a győzelemre – és nyernie is kell. A Kozármisleny a Pápa ellen folytatja nehéz sorozatát, míg a PMFC idegenben is begyűjtheti a három pontot.

K.M.A.

A Komlói Bányász ugyan nem utolsó a tabellán, ám ez nem sokat ér: a 15. helyről ugyanúgy kiesik, mint a 16.-ról. Vagyis ha bent akar maradni, szívósan kell feljebb kapaszkodnia, s minden esélyt meg kell ragadni. Az első igazi lehetőség épp most adódik Mészáros Ferenc együttese előtt, a kilencedik helyezett ESMTK-t hazai pályán le lehet gyűrni.

– Így van! Bár sok új játékos érkezett hozzánk, ezért még építjük a csapatunkat, ettől függetlenül nekünk nagyon kellenek a három pontok. Az ilyen meccseket meg kell nyerni és kész! Azt akarom látni a pályán, hogy ezért a célért a játékosaim mindent megtesznek – fogalmazott Mészáros Ferenc, a komlóiak edzője.

Az első tavaszi fordulókban végiggyalogol az élmezőny csapatain a Kozármisleny, amely szombaton a harmadik Pápát fogadja. Az esélyeket illetően a mérleg nyelve inkább a vendégek felé billen, ám érdemes megemlíteni a pápaiak két tavaszi bajnokiját: 0-0 Komlón, majd 1-1 otthon a Dunaújvárossal. Ebbe a sorba nyugodtan be lehetne illeszteni egy 2-1-es mislenyi vereséget...

– Úgy érzem, a Pápa rossz tavaszi rajtja inkább nehezíti a feladatunkat – mondta Bene Ferenc, a Kozármisleny edzője. – A két döntetlentől még nem gyengültek meg, ugyanúgy bajnokesélyesek, mint ősszel. Sajnos továbbra is sok a sérültünk és az eltiltottunk, de ez nem okoz nagy problémát, mert a keretet közel azonos képességű játékosok alkotják.
A PMFC-Pécs Plaza idegenben, a 13. helyezett Dunaújvárosnál folytathatja jó tavaszi sorozatát, s mivel Nagy Tamás edzőnek sérülés és eltiltás miatt nem kell változtatnia, a szakvezető az állandóságra szavazott: ugyanaz a kezdőcsapat kezd, amely az eddigi két, győztes meccsen játszott.
– Elindult egy csapat, ameddig a játékosok élnek a lehetőséggel, nincs okom változtatni. Végre olyan keret alakult ki, amelyben megfelelő a választék, az egészséges versenyhelyzet csakis a hasznunkra válhat. A Dunaújváros agresszív, fiatal csapat, nem lesz könnyű nyerni – mondta Nagy Tamás.

Várható kezdőtizenegyek

Komlói Bányász:

Kovácsevics – Kelemen (Tallósi), Győri, Fodor, Sághy – Korbuly, Egle, Schuszter, Kalmár (Dávid), Kardos – Czár. Sérült: Tallósi (beteg). Eltiltott: Méhn.

Kozármisleny:

Antal – Suba, Nagy J., Tóth I., Tasselmayer – Somogyi, Tóth Z., Farkas, Kutyáncsánin – Hergenröder, Horváth P. Sérült: Lauer, Finta, Kresz. Eltiltott: Éles, Morvai.

PMFC-Pécs Plaza:

Farkas – Simonfalvi, Lantos, Szabados, Kulcsár – Nagy O., Sipos, Wittrédi, Fónai – Lengyel, Lovrencsics. Sérült: –. Eltiltott: –.

<!-- A PMFC-nél marad a kezdőcsapat A Komlói Bányász másodosztályú labdarúgó-csapata első olyan mérkőzésére készül, amelyen esélyes a győzelemre – és nyernie is kell. A Kozármisleny a Pápa ellen folytatja nehéz sorozatát, míg a PMFC idegenben is begyűjtheti a három pontot. K.M.A. Várható kezdőtizenegyek Komlói Bányász:

Kovácsevics – Kelemen (Tallósi), Győri, Fodor, Sághy – Korbuly, Egle, Schuszter, Kalmár (Dávid), Kardos – Czár. Sérült: Tallósi (beteg). Eltiltott: Méhn.

Kozármisleny:

Antal – Suba, Nagy J., Tóth I., Tasselmayer – Somogyi, Tóth Z., Farkas, Kutyáncsánin – Hergenröder, Horváth P. Sérült: Lauer, Finta, Kresz. Eltiltott: Éles, Morvai.

PMFC-Pécs Plaza:

Farkas – Simonfalvi, Lantos, Szabados, Kulcsár – Nagy O., Sipos, Wittrédi, Fónai – Lengyel, Lovrencsics. Sérült: –. Eltiltott: –. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!