Sport

2010.03.10. 18:07

A PVSK tizenegy ponttal kapott ki a Körmendtől

Mivel a pécsi férfi kosárcsapat a felsőházi rájátszásról már biztosan lemarad, a mérkőzéseken kis túlzással már nem az eredmény a lényeg. Így inkább az edzőre koncentráltunk.

F.Z.

Ivica Mavrenski pécsi pályafutása nem mondható túlságosan eredményesnek: tizennégy mérkőzésből csupán négyet nyert meg csapata. A közönség mégis kedveli – talán mert mindenki tiszteli elhivatottságát. És néha látványos reklamálását. A tegnapi találkozón az első szemrevaló reakcióra az első negyed közepéig kellett várni: egy pécsi támadásnál Ames-et valaki arcul üti, az irányító a földön marad. Mavrenski előbb reklamál a bíróknál, majd két kézzel legyint rájuk, és a kispadnak mondja csak el véleményét, meglehetősen emelt hangon.

A második negyed harmadik percében ismét Ames-et faultolják, a pécsi edző egy nagy lendülettel beugrik a pályára, úgy kéri számon a bírókon a sípszó elmaradását. Az állás ekkor 20-20 – két perccel később már hattal megy a Körmend, Mavrenski jobb híján zsebre dugja a kezét, majd leguggol a vonal mellé, úgy szuggerálja csapatát és a szürke ruhásokat. Utóbbit eredménytelenül: a negyed utolsó percében Hosszú harcol egy labdáért, hibát fújnak a bírók, a pécsi edző két kézzel hadonászva reklamál, röppen is a technikai, jöhet két büntetővel a Körmend, és ezzel kis túlzással el is dől a mérkőzés – pécsi feltámadás helyett tíz pont fölé nő a különbség.

A nagyszünet után nyugodtabb a légkör, vagyis fogalmazzunk pontosan: Mavrenski megunja a reklamálást, igaz, egy pillanatra sem ül le –néha legyint, néha gúnyosan mosolyog. A negyedik negyed vége felé egy mögöttünk álldogáló néző kiabál be a bíróknak: nevetséges, ahogy fújtok, egyszerűen nevetséges. Mavrenski felénk néz, megvonja a vállát. A mozdulatban minden benne van.
 
Pécsi VSK-Pannonpower – MJUS-Fortress Körmend 61-72 (14-15, 17-26, 14-15, 16-16)
Férfi kosárlabda NB I., Pécs, 800 néző. V.: Dr. Valovics, Farkas G., Szilas.
PVSK: Ames 7/3, Lakatos 11, Hosszú 4, Canak 14/6, Helbich. Csere: CZIGLER 10, Ruják 10/3, Eilingsfeld, Helmeczi, Lepsényi 5, Kovács P. Vezetőedző: Ivica Mavrenski. Edző: Halmai Gábor
Körmend: Thomas 5/3, Ferencz 4/3, Fodor G. 7/3, Scott 14, ALIAKSEYEV 22. Csere: Tóth G. 4, Kutasi, BOOKER 16/9, Boldizsár. Vezetőedző: Sabáli Balázs. Másodedző: Hencsey Tamás

Ivica Mavrenski: – Gratulálok a Körmendnek, rászolgált a győzelemre. A saját palánkunk alatt kaptunk ki, mert kevés játékos állt rendelkezésemre.
Sabáli Balázs: – Alacsony színvonalú találkozót nyertünk meg, csak a győzelem miatt lehetünk elégedettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!