Sport

2010.08.20. 16:14

Aranyérmes lett Biczó Bence az ifjúsági olimpián

Az úszók közül Bernek Péter, Biczó Bence és Kapás Boglárka arany-, míg Zámbó Balázs bronzérmet nyert pénteken a Szingapúrban zajló I. ifjúsági olimpián.

Forrás: mob.hu

Nagy várakozás előzte meg a magyar úszók péntek délutáni versenyzését a Singapore Sports Schoolban. A nézőtéren is lelkes magyar szurkolók biztatták a lányokat és fiúkat - olvasható a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapján.

A 200m háton a négyes pályán rajtolt az előfutamok legjobbja Bernek Péter. A magyar úszó 50, 100 és 150m-nél is elsőként fordult. A hajrában egyre jobban megközelítette a mellette tempozó izraeli Toumarkin, de az előny kitarott, Bernek Péter megszerezte a magyar csapat harmadik olimpiai aranyérmét. Kellemes meglepetésre a dobogó harmadik fokára Zámbó Balázs állhatott fel.

Egy óra sem telt el az uszodában és ismét két magyar állt a rajthoz a 200m pillangó döntőjében. Az első 50m-en még nem haladtak az elsők között a magyarok. A második 50m-en jött fel a pécsi Biczó Bence, s ezután már nem volt kétséges, hogy ő lesz ennek a számnak a bajnoka. Szána Zsombor a hetedik helyen ért a célba.

Az utolsó egyéni úszó döntőben 400m gyorson Kapás Boglárka óvatossan rajtol. Fél távig két amerikai és egy brit haladt az élen. 250m-nél Kapás feljött a második pozicióba, majd 300m-től elhúzott a többiektől, s fölényesen közel 4 másodperc előnnyel csapott be elsőként a célba.
Ezzel a nap harmadik magyar aranyérmét szerezte. A másik magyar döntös Olasz Anna a nyolcadok helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!