Sport

2007.07.31. 19:48

Ballal erősebbet lő, jobbal ügyesebb a PMFC új csatárja

Pécs | Nagyon könnyen új közönségkedvenc válhat a PMFC-Pécs Plaza NB II-es labdarúgócsapatának egyik új játékosából. Rompos József villogott a felkészülési meccseken.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

Főleg azok után, hogy az utóbbi években olyan ritka volt Pécsett a jó csatár, mint a fehér holló, Rompos József belophatja magát a piros-fekete szurkolók szívébe. A felkészülési mérkőzéseken elképesztő hatékonysággal rugdosta a gólokat a támadó, volt amikor négyet is lőtt, s egyedül az MTK ellen nem talált be.

[caption id="" align="alignright" width="323"] A felkészülési mérkőzéseken remekelt a pécsiek új csatára (fotó: Löffler Péter)
[/caption]– Nagyon remélem, hogy ez így folytatódik a bajnokság során is – mondta a 23 éves csatár, aki fiatal kora ellenére már több klubnál megfordult. – Dunaújvárosi nevelés vagyok, ott játszottam is tíz meccset az élvonalban, de csak csereként jutottam szóhoz, nem is rúgtam gólt. Aztán Győrben a junioroknál töltöttem másfél évet, majd Hévízen, Pakson és Mosonmagyaróváron is megfordultam, végül az osztrák negyedosztályban futballoztam fél évet.

Rompos onnan érkezett a PMFC-hez azzal a céllal, hogy előbb egy jó szezont akar zárni a másodosztályban (ami nála természetesen sok gólt jelent), majd jöhet az élvonal. „Nagyon bízom benne, hogy feljutunk az első osztályba” – jegyezte meg Rompos, aki saját bevallása szerint kétlábas: a ballal erősebbet lő, a jobbal ügyesebb.

Címkék#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!