Sport

2009.07.06. 22:31

Bérczy Balázsnak szívügye a pécsi foci

Nem sokat hezitált akkor, amikor a PMFC elnöke, tulajdonosa, Matyi Dezső megkereste azzal, hogy legyen a csapatot működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója. A korábbi kiváló pécsi futballista, dr. Bérczy Balázs gyorsan igent mondott.

K. Mayer András

Korábban többször is dolgozott a magyar futballban, volt az MLSZ főtitkára, majd a Fehérvár ügyvezető igazgatója. A pécsi szerepvállalása mégis más, mint a többi.
– Pécsi vagyok, itt kezdtem focizni, innen lettem válogatott játékos, vagyis örök szívügyemnek tekintem a pécsi labdarúgást – válaszolta dr. Bérczy Balázs, aki július 1-jétől a PMFC ügyvezető igazgatója. – Nagyon örültem a megkeresésnek, nem is hezitáltam sokat, gyorsan igent mondtam a felkérésre.

– Pedig a feladat nem tűnik egyszerűnek: a csapatnak fel kell jutnia az élvonalba.
– Nagyon egyszerű feladat ez! Vagyis azon kell dolgoznunk, hogy egyszerű legyen. Természetesen tisztában kell lenni azzal, hogy ez egy NB II-es klub, ugyanakkor NB I-es szinten kell működnie.

– Ha kiváló játékosokat igazolnak a nyáron, akkor tényleg egyszerű lehet a feljutás.
– Olyan futballistákat kell szerződtetnünk, akik képesek rá, és akarnak is tenni azért, hogy jövőre az élvonalban szerepeljen a pécsi labdarúgócsapat.

– Közgazdászként kíváncsi vagyok a véleményére: lehet hazánkban, sőt még pontosabban Pécsett eredményesen, nyereségesen futballklubot működtetni?
– Ezt most inkább ne kérdezze tőlem.

Dr. Bérczy Balázs névjegye

Születési hely, idő: Pécs, 1966. 01. 15.

Végzettsége: közgazdász

Klubjai: PMSC, Beerschot (belga), Honvéd, Újpest, BVSC, BKV Előre

Válogatottság száma: 5

Legjobb eredményei: a PMSC-vel Magyar Kupa-győztes és bajnoki ezüstérmes; az Újpesttel bajnok; a Honvéddal bajnoki ezüstérmes

A remek csatár, Sitku Illés szerződtetése is szóba került

A pécsi csapat szurkolói kíváncsian várják, a sok elküldött játékos helyére kiket igazolnak. Győrből érkezett a PMFC-hez Cseri Tamás, a 21 éves játékos három évre írt alá, s a legutóbbi szezonban a győriek NB II-es csapatában futballozott. Friss hír, hogy a pécsi klub szerződteti az MTK védőjét, Sütő Lászlót, aki egy évre kölcsönbe érkezik, csakúgy mint klubtársa, Szabó László.

Hegedűs Lajos sorsa még nem dőlt el, de valószínű, hogy a kapus is Újmecsekalján folytatja. Nagy fogás lenne, ha Pécsre igazolna a Fehérvár csatára, Sitku Illés: mindez attól függ, hogy jelenlegi csapata igazol-e újabb támadót. Sitku korábban már futballozott a PMFC-ben, s a közönség is szerette a gólveszélyes, harcos játékáért. Szóba került még a zalaegerszegi védő, Szamosi Tamás, továbbá a legutóbb a Kaposvölgyében szereplő Nagy Tamás és a siófoki Forgács András megszerzése is.

Toma Árpád és Lutz Jakab is visszatért a PMFC-hez

A közelmúltban összeállt az utánpótláscsapatokkal foglalkozó szakmai stáb. Három edző, Reith Róbert, Andi Zsolt és Békési András távozott
a korábbiak közül, visszatért viszont a PMFC-hez Toma Árpád és Lutz Jakab is.

A felállás:
Ovis korcsoport (U6, U7). Vezető: Schneider Gábor. Edzők: Soós Attila, Élő Tibor, Burzán Zoltán.
Kis korcsoport (U8, U9, U10, U11). Vezető: Turi Zsolt. Edzők: Schneider Gábor (U8), Tallósi Zoltán (U9), Turi Zsolt (U10), Batári Tamás (U11).
Nagy korcsoport (U12, U13, U14, U15). Vezető: Kósa Sándor. Edzők: Palaczky János (U12), Kovács Zoltán (U13), Fekete Tivadar (U14), Kósa Sándor (U15).
Akadémiai korcsoport (U16, U17, U18, U19). Vezető: Botos Antal. Edzők: Toma Árpád (U16), Nagy Ervin (U17), Lutz Jakab (U18), Márton Gábor (U19).
Az utánpótlás technikai vezetője Herke Imre, a szakmai vezető Botos Antal.

Végzettsége: közgazdász

Klubjai: PMSC, Beerschot (belga), Honvéd, Újpest, BVSC, BKV Előre

Válogatottság száma: 5

Legjobb eredményei: a PMSC-vel Magyar Kupa-győztes és bajnoki ezüstérmes; az Újpesttel bajnok; a Honvéddal bajnoki ezüstérmes -->

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!