Sport

2010.12.02. 18:14

Biczó Bence számítógépen küzdött Cseh Lászlóval

Első felnőtt világversenyéről rögtön érmet hozott a PVSE versenyzője, Biczó Bence.

Fülöp Zoltán

Nem volt könnyű Önt elérni.
– Bocsánat, éppen Xboxon játszottam Cseh Lacival, ezért nem hallottam, hogy csörgött a telefon.

– És ki a jobb?
– Ez maradjon titok, ha lehet.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A PVSE-s Biczó Bence a következő nyári olimpiákon a magyar úszócsapat egyik meghatározó tagja lehet
[/caption]

– Rendben, feddje jótékony homály. Az viszont biztos, hogy a közeljövőben 200 pillangón is egyre többször fognak összecsapni. Most, az eindhoveni rövidpályás Európa-bajnokságon viszont elkerülték egymást.
– Igen, Laci nem indult.

– Ön viszont igen, és első felnőtt világversenyén egy bronzérmet szerzett erősebbik számában. Úgyhogy, gondolom, most tombol az elégedettség.
– Persze, nagyon boldog vagyok. Rendben volt a felkészülésem is, az elődöntőt meg kellett nyomni, hogy bekerüljek a fináléba, ott pedig mindent beleadtam, s ez egy bronzra volt elég.

– Mondhatjuk úgyis: majdnem-ezüstre, hiszen mindössze 4 századdal csúszott le a dobogó második fokáról.
– Ez tény, de nem vagyok elkeseredett. Az élet előbb-utóbb ezt visszaadja.

– Mondjuk Londonban, az olimpián?
– Azért, remélem, már előbb is.

– Mostanában nem lesz lehetőség a visszaadásra: egy jó ideig nem lesz komoly verseny. Addig édes semmittevés?
– Á, dehogy. Szinten tartó edzéseket végzünk, hosszabb távokat úszunk. De ugyanúgy naponta kétszer van tréning, mint korábban. Nem engedhetem azt meg magamnak, hogy ne dolgozzak, hiszen néhány hetes kiesés óriási károkat okozna. Januárban jönnek az edzőtáborok, előbb Balatonfűzfőn, majd Dél-Afrikában, nem mehetek úgy oda, hogy teljesen visszaestem.

– Térjünk még egy kicsit vissza az Európa-bajnokságra, hiszen 100 pillangón is indult.
– Igen, indultam, de az inkább csak azt a célt szolgálta, hogy megismerjem a medencét, meg versennyel készüljek a saját számomra, a 200 pillangóra.

– Jakabos Zsuzsanna két aranyat nyert Eindhovenben, s azt ő is elismeri, hogy ez többek között annak is köszönhető, hogy a fővárosban készül. Adja magát a kérdés: Ön mennyiben elégedett a pécsi edzésekkel?
– Teljes mértékben. Szerintem a pécsi műhely szenzációs, Sántics Béla profi munkát végez. Nekem tényleg nem lehet okom panaszra, hiszen az eredmények is jönnek, s minden egyes érem azt is bizonyítja, hogy az edzőm pontosan tudja, hogyan kell velem dolgozni.

– És a bronzéremnek már megvan a helye?
– Persze, itt van a polcon. Fő helyen. Ezt ugyanis tényleg fő helyre kell tenni.

Fülöp Zoltán A PVSE-s Biczó Bence a következő nyári olimpiákon a magyar úszócsapat egyik meghatározó tagja lehet -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!