Sport

2013.04.02. 18:06

Biczó Bence után Jakabos Zsuzsanna is elhagyhatja Pécset

Az elmúlt években sokat írtunk Jakabos Zsuzsanna szép eredményeiről – ám elképzelhető, hogy hamarosan már nem kell kiemelt figyelmet fordítanunk a pécsi úszóra.

Fülöp Zoltán (Dunűntúli Napló)

Jól szerepelt a hétvégi Budapest-bajnokságon az ANK Úszóklub versenyzője, Jakabos Zsuzsanna: az összes számban indult, s ezek közül többen is egyéni csúcsot úszott. Könnyen lehet azonban, hogy hamarosan nem kell külön foglalkoznunk a népszerű versenyző eredményeivel...

– Konkrétumokról nem tudok még beszámolni, mivel folynak a tárgyalások, ám tény, hogy máshol lényegesen jobbak a lehetőségek, így nagyon komolyan el kell játszanunk a gondolattal, hogy Jakabos Zsuzsanna a jövőben nem pécsi színekben indul majd a versenyeken – tudtuk meg Petrov Ivántól, Jakabos edzőjétől. – Panaszkodni nem lenne túl elegáns, úgyhogy inkább csak azt mondom el, mi van most velünk, s ebből mindenki levonhatja a megfelelő következtetéseket. A közelmúltban a spanyol bajnokságon indultunk, saját zsebből. Most Hollandiába megyünk, ugyanígy. Onnan haza sem jövünk, indulunk Thaiföldre, két hónapra, szintén úgy, hogy mindent mi, illetve a minket fogadó egyesületek fizetnek.

A fentiek fényében egyáltalán nem lepődnénk meg azon, ha hamarosan egy másik klub hírnevét öregbítené a kiváló – és szépsége miatt is elismert – úszó. De, úgy fest, nem lepődne meg a pécsi önkormányzat sem:

– Mivel Jakabos Zsuzsanna már hosszú ideje a fővárosban él, s ott is készül a versenyekre, valójában csak virtuálisan volt pécsi versenyző – mondta el lapunknak Moór Eszter, az önkormányzat népjóléti és sportbizottságának elnöke. – Ennek ellenére mi pontosan úgy támogattuk őt, mintha itt lenne a városban. nyilvánvaló azonban, hogy nem tudunk, és nem is akarunk versenyezni olyan egyesületekkel, amelyeknek a lehetőségei sokkal jobbak a miénknél. S hogy így elveszett egy pécsi olimpikon? Ez igaz, de egyrészt remélhetőleg lesznek újak, másrészt meg ő azért pécsi marad, hiszen itt született, itt nevelték, szóval ugyanúgy lehet neki szurkolni.

Biczó Bence nem bánta meg, hogy Debrecenbe szerződött

– Azt talán túlzás lenne mondani, hogy ég és föld, de tagadhatatlan, hogy óriásiak a különbségek – mondta lapunknak az olimpikon Biczó Bence. Ismert, a pécsi versenyző a nyári, londoni ötkarikás játékok után jelentette be, hogy átteszi székhelyét Debrecenbe, ott tanul tovább, s az ottani klub színeiben fog versenyezni.

– Nem nagyon szeretnék a pécsi körülményekről beszélni, nem is lenne elegáns, úgyhogy inkább azt mondom, ami most itt van, Debrecenben: mindent, de mindent az úszásnak rendelhetek alá, nekem semmi mással nem kell foglalkoznom, csak az edzéssel és a versenyekkel. Az átállás nagyjából fél évig tartott, ennyi idő kellett, hogy megszokjam az itteni viszonyokat. Persze, a jót hamar megszokja az ember, és itt tényleg minden jó. Elképzelhetetlen például, hogy reggel kiderül, nincs medencénk, nem tudunk tréningezni, keressünk magunknak máshol vizet, vagy hogy az edzésen kívül másra is oda kellene figyelnem. Az iskolában is maximálisan elfogadják, hogy olimpikon vagyok, könnyedén sikerült például leegyeztetnem azt, hogy miként járok órákra. Úgyhogy azt tudom mondani, hogy én egy percig sem bántam meg a váltást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!