Sport

2006.01.02. 14:25

Édesapja nyomdokain az ifjú bíró

Pécs | Meglepően fiatalon, 26 évesen már a nemzetközi kézilabda játékvezetői keret tagja lett a pécsi Hucker Róbert, aki édesapja álmát is megvalósítja azzal, hogy külföldön vezet mérkőzéseket.

BAMA

Az utóbbi években baranyai játékvezetők nem fújtak a nemzetközi porondon, erre most majd’ húsz évig Hucker Róbertnek lesz lehetősége, aki 45 éves koráig vezethet különböző világversenyeken.
Játékospályafutással a háta mögött (kapus volt Siklóson és Pécsett is), ráadásul családi indíttatástól vezérelve – édesapja, Hucker Ferenc sokáig sípolt az NB I-ben – kezdte el a bírói pályát már 16 évesen. Végigjárta a ranglétrát, a megyei bajnokságban, az NB II-ben és az NB I. B-ben is dolgozott, s mostanra már az élvonalban vezet mérkőzéseket. Három éve Andorka Miklóssal alkotnak egy párost, s előrelépésüket annak köszönhetik, hogy tavaly az ausztriai ifjúsági Európa-bajnokságon jó benyomást keltettek, a harmadik helyért lejátszott mérkőzést megkapták, valamint Szlovéniában már felnőtt női KEK-meccsen is közreműködtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!