Sport

2007.09.18. 09:17

Edzőcsere a PMFC-nél, visszatérhet Nagy Tamás

Pécs | A hétfői elnökségi ülésen eldőlt, hogy Kis Károllyal szerződést bont a PMFC-Pécs Plaza NB II-es labdarúgócsapata. Az új edző Nagy Tamás lesz, aki 2005 áprilisa után ül újra a pécsi kispadra.

K. Mayer András

Hiába fogadkozott az edző és a csapat is, hogy az Integrál DAC elleni bajnokin majd megindul felfelé a PMFC, 3-0-ás vereség lett a vége. Ezzel pedig biztossá vált, hogy Kis Károlynak is mennie kell.

Nem lehetett másképp dönteni. Az előzetesen feljutási álmokat dédelgető piros-feketék hat forduló alatt a megszerezhető 18-ból mindössze hat pontot kapartak össze, s ezzel lényegében hat hét alatt eljátszották minden esélyüket. Ebben persze nem csak a Szolnokról érkező szakvezető a ludas, hiszen a vezetőség menet közben túladott az egyik legjobb játékoson, Szatmári Lórándon, ám azt neki is be kell látnia, hogy ezzel a kerettel az eddiginél azért jobb eredményeket is el lehetett, el kellett volna érni.

[caption id="" align="aligncenter" width="468"] A hétvégén már Nagy Tamás irányíthatja a PMFC-t az Ajka elleni bajnokin. Nagy szükség lesz a tőle megszokott hévre, eltökéltségre (fotó: Laufer László))
[/caption]Azon pedig, hogy a történtek miatt csak neki kell mennie, s az egyesület irányítói közül csak Tomka János ügyvezetőnek jutott eszébe a lemondás, az utóbbi évek eseményeit ismerve nincs mit csodálkozni.

Visszatérve az elnökségi üléshez, Czett Szabolcs ügyvezető elmondta, a klub vezetői és a legnagyobb tulajdonos, az önkormányzat határozata alapján kezdeményezték Kis Károllyal a szerződésbontást. Végül közös megegyezéssel tudtak elválni, olyan kompromisszumos megoldást találtak, ami mindkét félnek kedvező volt. Magyarán: Kis Károly egy kisebb összeget kap, cserébe nem pereskedik. (Hogy mekkora pontosan ez az összeg, Czett Szabolcs nem kívánta nyilvánosságra hozni.)
A következő lépés az új edző megválasztása volt. A klub elnöke, Tamon Attila tegnap délelőtt telefonon már hosszasan elbeszélgetett a legfőbb jelölttel, Nagy Tamással, akit be is hívtak az elnökségi ülésre. A vezetőség meghallgatta a szakvezetőt, s ezután úgy döntött, hogy a korábbi pécsi játékos, majd edző irányítsa ismét a PMFC szakmai munkáját.

A tárgyalással Czett Szabolcsot bízták meg, aki majd’ négy órát beszélgetett Nagy Tamással. Szerződést tegnap este természetesen nem kötöttek, és egymás kezébe sem csaptak, de az ügyvezető kijelentése alapján világos, hogy hamarosan ki lesz a piros-feketék vezetőedzője: „Nagyon közeliek az álláspontok, holnap délelőtt újra tárgyalunk. Szerintem a kedd délutáni edzést már Nagy Tamás vezeti.”

„A klub nyitott felém, az elnökség bizalmat szavazott nekem, ez döntött. A feladatért, a pécsi futballért jövök vissza” – mondta a szakvezető.

Mire lehet képes ez a csapat? – érdeklődtünk a trénertől. Ezt a kérdést az elnökségi tagok is feltették neki, válaszolta. Ha ez a keret nem is megfelelő a feljutásra, folytatta, arra azért alkalmas, hogy megkezdje a felzárkózást. Ha a játékosok képesek lesznek mögém beállni, visszaesés biztosan nem lehet, csak előrelépés.

Kedden belecsap a klubvezetők kezébe? – kérdeztük. Úgy néz ki, igen. A hétvégén már Nagy Tamás irányíthatja a PMFC-t az Ajka elleni bajnokin. Nagy szükség lesz a tőle megszokott hévre, eltökéltségre (fotó: Laufer László)) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!