Sport

2011.12.15. 13:48

Eredményes évet zárt a PVSE, csaknem száz jutalmazott

Évértékelő találkozót tartottak a Pécs Városi Sportiskolai Egyesületben (PVSE), amelyen sportolóikat és edzőiket köszöntötték.

Horváth L.

Gyöngyösi Zoltán elnök bevezetőjében megemlítette, hogy a PVSE-ben 11 sportágban 949-en sportolnak, velük 38 edző foglalkozik. Közülük a legkisebbektől a felnőttekig 89-en részesültek elismerésben.

A PVSE eredményes évet zárt, világbajnokságokon egy bronzérmet, Európa-bajnokságon egy aranyat és három ezüstöt szereztek a sportolói, az országos bajnokságokon 38 első, 32 második és 34 harmadik helyük van, a diákolimpián 12-en állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára, és három 2. hely jutott nekik. Tizenhat válogatott versenyzővel rendelkeznek, és a válogatott kereteknél négy edzőjük dolgozik.

Az ünnepségen Biczó Bence, Sántics Béla, Danka Sándor és Tari Imre a PSN Zrt. különdíját kapta, de egyikük sem tudta átvenni, mert edzőtáborban, illetve versenyen vannak.

A PVSE átszervezés előtt áll, január 1-jétől a PSN Zrt. intézményi részeként működik tovább. A jövőben valószínűleg több pécsi iskolában ingyenes teremhasználati lehetőséget kapnak, ennek elsősorban a csapatsportágak képviselői örülnek majd.

Horváth L. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!