Sport

2008.05.12. 14:30

Érmes lehet a PMFC

A Komló és Kozármisleny után a PMFC is sikerrel szerepelt a hétvégén a labdarúgó NB II. mérkőzésein, a pécsiek a Kaposvölgyét győzték le idegenben.

K. Mayer András (DN)

A labdarúgó NB II-ből már csak három forduló van hátra, nem csoda, hogy mindenki számolgat. Komlón természetesen azt latolgatják, vajon bentmaradhat-e a csapat, a PMFC-nél pedig talán mégsem elérhetetlen egy érem – a Kozármisleny minden mindegy alapon nyugodtan gyűjtögetheti a pontokat.

Éremközelbe kerülhet a Pécs

A PMFC-nél az edző, Nagy Tamás néhány körrel ezelőtt nem tartotta valószínűnak, hogy érmes helyen zárják a szezont, csapata azonban addig-addig gyűjtögette a pontokat tavasszal, míg három fordulóval a vége előtt is van esélye a dobogóra kerülésre.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Kresz (balról), a kozármislenyiek fiatal csatára két gólt lőtt az MTE-nek
[/caption]Persze inkább a Pápának és a Gyirmótnak áll a zászló: előbbi öt, utóbbi négy ponttal áll a pécsiek előtt. Ugyanakkor a következő fordulóban a két rivális éppen egymással találkozik, egy döntetlen, valamint persze egy előre bekalkulált PMFC-siker esetén máris jelentősen megnőnének a piros-feketék érmes esélyei. Csak emlékeztetőül: Kis Károllyal tavaly az első hat őszi forduló után már kilenc pontra volt a dobogó a PMFC-től.

Eredmény: Kaposvölgye – PMFC-Pécs Plaza 0-1 (0-1)
Nagyberki, 250 néző. V.: Pánczél K. Kaposvölgye: Strublics – Jagodics, Vaskó, Barics, Károlyi – Tresnjic (Szabó Sz., a szünetben), Szabó L. (Huzmi, 68.), Szögedi, Godslove – Kerek (Schmatovic, 85.), V. Nikolics. Edző: Horváth Lajos. PMFC: Sólyom – Simonfalvi, Lantos, Szabados, Sipos – Kulcsár, Törtei (Racskó, 90.), Fónai (Wittrédi, 78.), Nagy O. – Lovrencsics (Luczek, 68.), Horváth Zs. Edző: Nagy Tamás.
G.: Nagy O. (35. p.).

Nagy Tamás: – Egy könnyen nyerhető mérkőzést tettünk nehézzé saját magunknak.

A bentmaradás a tét a Komlónál
A legnehezebb helyzetben érthetően a Komlói Bányász van. Mészáros Ferenc együttesének az Ajka ellen kötelező volt nyernie, ezt meg is tették Győriék, ám mindez csak arra volt elég, hogy közelebb kerüljenek az előttük állókhoz. Az csak a hátralévő három fordulóban dől el, hogy bentmaradhatnak-e – a sorsolásuk mindenesetre nem túl bíztató: előbb utaznak Barcsra, majd fogadják a Haladást, végül Felcsúton fejezik be a szezont. A két ponttal előttük álló ESMTK pécsi vendégjátéka után Kaposvölgyére utazik, majd a Gyirmótot látja vendégül; a 29 pontos Ajka könnyűnek tűnő helyzetben van, jön hozzá a tavaszra leeresztő Dunaújváros, megy Kozármislenybe, majd fogadja az utolsó Mosonmagyaróvárt.

Mindenképpen sikeres a Misleny
A Kozármisleny a tavaszi szezon második felében elkapta a fonalat, nem utolsósorban nyilván azért, mert ebben az időszakban már hozzá hasonló képességű ellenfelekkel játszik. Márton Gábor csapata úgy vághat neki a hajrának, hogy már biztos bentmaradónak mondhatja magát (9 pont az előnye a Komlóval szemben), ráadásul sorsolása alapján (Integrál-DAC: idegenben, Ajka: otthon, Barcs: idegenben) egy hellyel még feljebb is küzdheti magát a tabellán – akár sikerül, akár nem, újoncként a jelenlegi, nyolcadik hely is remek produkciónak számít.

Érik a Haladás-arany

További eredmények:
Budaörs – Szombathelyi Haladás 1-4, Soroksár – Barcs 2-2, Dunaújváros – Integrál-DAC 0-4, Gyirmót – Felcsút 1-1, ESMTK – Lombard-Pápa 1-2.

Következik:
PMFC-Pécs Plaza – ESMTK, Integrál-DAC – Kozármisleny, Barcs – Komlói Bányász, Lombard-Pápa – Gyirmót, Ajka – Dunaújváros, Szombathelyi Haladás – Soroksár, Felcsút – Budaörs, Mosonmagyaróvár – Kaposvölgye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!