vízilabda

2018.05.05. 21:39

Férfi vízilabda ob I – A Pécs játszhat a kilencedik helyért

Volt mit feledtetnie a PVSK vízilabdázóinak szurkolóikkal szombaton este a Szentes ellen, hiszen a két csapat párharcának előző felvonásán, szerdán a pécsiek idegenben megsemmisítő, 16-2-es vereséget szenvedtek.

Szakács M.

A bajnokság alsóházi rájátszásában azonban szerencsére nem számítanak a lőtt gólok, a végelszámolásnál csak az a fontos, hogy kinek van több győzelme. Lukács Gergely együttese úgy ugorhatott vízbe hazai medencében, hogy ha nyert, továbblép, és a Vasast felülmúló Kaposvár ellen játszhat majd a 9. helyért.

Az első egy-két támadás során még érezni lehetett egy kicsit a szentesi zakó utóhatásait, a hazai támadások ugyanis elég pontatlanok voltak, ráadásul a vendégek közben meg is szerezték a vezetést. Innentől kezdve azonban újra azt a Pécset láthattuk a vízben, amelyet a szezon során már megszokhattunk. Megalkuvást nem tűrő védekezés, óriási szív, támadásban pedig jött az a néhány extra teljesítmény, amire mindig is lehetett számítani. Ezúttal Csacsovszky Erik és Csaba Márton jeleskedett, nekik köszönhetően pedig a félidőben már 5-3 volt az állása a PVSK javára.

A nagyszünet után egyre forróbb lett víz, ment az adok-kapok – Chilkó Mártont úgy ádámcsutkán vágták, hogy orvost kellett hozzá hívni –, egymás után fújták be az ötmétereseket, és mind a két oldalon akadtak végleg cserés kiállítások is.

A Pécs azonban foggal körömmel ragaszkodott a kétgólos előnyéhez, amit meg is tartott a végéig.

Csupa jó hír maradt tehát a végére. A PVSK nyert, továbbjutott, már biztosan javít tavalyi 12. helyén, készülhet a Kaposvár elleni párharcra – tét a 9. hely –, ráadásul Chilkó Márton is megkönnyebbülten tudott nyelni egy nagyot a végén.

PVSK-Mecsek Füszért–Szentes 7-5 (1-1, 3-1, 1-1, 2-2)

Vízilabda-OB I., férfiak. Rájátszás a 9-12. helyért, 3. meccs. Pécs, 200 néző. V.: Mucskai, Homonnai. PVSK: JÓZSA – Chilkó 1, HORVÁTH Zs., Csacsovszky A. 1, Szatmári 1, CSACSOVSZKY E. 2, Lajkó. Cs.: Opacak, CSABA M. 2, Rakonjac, KRIZSÁN, Safrankó. Vezetőedző: Lukács Gergely. Szentes: György D. – NAGY M. 3, Palotás, VÖRÖS 1, Hegedűs, Pellei F., Somogyi 1. Cs.: MEIXNER (k), Kókai, Kiss. Pellei K., Werner, Tóth Gy., Takács J. Vezetőedző: Pellei Csaba.

Kipontozódott: Horváth Zs.(27.), ill. Hegedűs (28.)

Kiállítás – végleg, cserével: Csaba M. (30.), ill. György D. (28.), Nagy M. (29.).

Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharcot a PVSK-Mecsek Füszért nyerte 9-6-ra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!