Sport

2010.07.04. 10:36

Kocsis túl a negyvenen is nagyon szeret még futballozni

Nagyon kell szeretni a focit ahhoz, hogy valaki még majdnem 41 évesen is hétről hétre örömét lelje benne.

Horváth L.

Kocsis István, népszerű nevén Dzsuki, a PMFC volt játékosa imád futballozni, nem is megy neki rosszul, a Kétújfalu megyei I. B-s csapatának csatára (és egyben a helyi sportlétesítmény pályagondnoka) húsz találattal második lett a góllövőlistán.

– Lehetett volna harminc is, meg is nyerhettem volna, de sok helyzetet kihagytam – mondja Kocsis István. – Augusztusban leszek negyvenegy, egyelőre azonban még nem akarom abbahagyni. Szerencsére nem vagyok sérülékeny, bírom erővel is, igaz, nem iszom, nem dohányzom, súlyfeleslegem sincs. Bár szünet van a bajnokságban, és a csapatnál még nem indult meg a felkészülés, de én már elkezdtem a futóedzéseket. Kell a kondi a következő idényre is.

A Kétújfalu 77 gólt lőtt az előző szezonban, ebből Kocsis és csatártársa, Somogyvári Tamás összesen harmincötöt vállalt. Utóbbi is bekerült a góllövőlista élcsoportjába, tizenöt találatot ért el.

– Tamással jól megértjük egymást, elég veszélyesek vagyunk ott elöl. Ezt a kettőnk által lőtt harmincöt gól is bizonyítja – jegyzi meg Kocsis, aki eddig csalódott a fiatal futballistákban: „Tisztelet a kivételnek, de nem szeretnek focizni. Aztán ott van a tisztelet. Amikor először beléptem a PMFC öltözőjébe, csókolomot köszöntem Bodnár kapusnak és Nagy Imrének. Úgy néztem fel rájuk, mintha istenek lennének. A maiak? Nem nagyon fogadják el azt, amit mondok, pedig jót akarok nekik.”

– Csak jót mondhatok Pistáról – közli Varga Zoltán, a Kétújfalu játékos-edzője. – Imádja a labdarúgást, még túl a negyvenen is élvezi a játékot. Ki is használ minden alkalmat, hogy focizzon. Az edzéslátogatottsága majdnem száz százalékos. Az edzők sok ilyen játékost kívánnak maguknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!