Sport

2010.08.28. 19:58

Legyőzte a PMFC a kis Fradit

A PMFC magabiztosan játszva, sok helyzetet kidolgozva, és azok közül hármat is értékesítve verte a Ferencváros tartalékcsapatát a labdarúgó NB II. harmadik fordulójában.

K. Mayer András (DN)

Mindig jövőre, pécsiek, mindig jövőre...” – énekelte gúnyosan a mintegy kéttucatnyi Fradi-szurkoló a mérkőzés elején. Mi tagadás, valóban unalmas már, hogy a piros-feketék az élvonalbeli búcsú után immár harmadszor rugaszkodnak neki a feljutásnak.

Kétszer elbuktak, talán most sikerül.

Az biztos, hogy a vendégdrukkerek jókedve hamar elillant, a PMFC játékosai ugyanis mintha meghallották volna a dalocskát, s dacból alaposan nekiestek ellenfelüknek. Alig telt el negyedóra, már 2-0 állt az eredményjelzőn. Az első gólt Lovrencsics Gergő szerezte, a másodikat Gyánó Szabolcs: a támadó az elmúlt két fordulóban nem sokat mutatott, ziccereket hibázott, most viszont távolról is eltalálta a kapu jobb alsó sarkát. Utána viszont nem volt szerencséje, egy ütközést követően a földön maradt, hordággyal vitték le a pályáról, majd mentő szállította el.

– Eltört a bordám, csak három-négy hét múlva kezdhetek el mozogni – mondta lapunknak tegnap délután Gyánó Szabolcs, akit az utóbbi két hétben rengeteg kritika ért. – A gól nagyon jókor jött, a sérülés viszont sohasem jön jókor. Nagyon kellett nekem ez a találat, bár jól viselem a kritikát. Én is maximalista vagyok, így tisztában voltam vele, hogy mit rontottam el az első két mérkőzésen.

Mintha a pécsiek megérezték volna, hogy Gyánó ki fog dőlni. Épp a napokban szerződtették ugyanis erre a posztra a macedón Alekszandar Sztojanovszkit, s a légiósnak a 39. percben már integetett is Kiss László vezetőedző, be kellett cserélnie a megsérült támadó helyett. A szakvezetőnek egyébként mintha megjött volna a hangja: a Tatabánya ellen elég csendesen tűrte a megpróbáltatásokat, most viszont folyamatosan hajtotta játékosait, dirigált, osztotta a tanácsokat. Nem hagyta, hogy 2-0-ás vezetés után leüljön a csapata.

– A Tatabánya ellen szerintem sokkal jobb volt a játékunk – mondta Kiss László. – Most is rúghattunk volna öt-hat gólt, de a vendégek kapusa nagyon jól védett. Egyébként pedig azért kiabáltam, mert voltak olyan alaphibák, amilyeneket nem lehet elkövetni: mint ahogy az előbbit nem lehet egy b-vel írni. Az embernek ilyenkor észnél kell lenni, s néha muszáj hisztiznie a kispadnál.

A mérkőzés végén persze nem hisztizni, hanem ünnepelni kellett: a PMFC a Kozármisleny után a Ferencvárost is legyőzte. S a látottak alapján talán kivehetjük a Fradi-rigmusból a mindig szót, anélkül így hangzana: „Pécsiek, jövőre!”

PMFC - FTC II. 3-0 (2-0)

Labdarúgó NB II. Pécs, Újmecsekalja, 1000 néző. V.: Berger 8. PMFC: Dibusz 0 – Simonfalvi 7, Todorovics 6, Nagy J. 6, Törtei 6 – Regedei 6, Lantos 6, Schultz 6 – Csovics 5 (Nagy O., 71.), Gyánó 6 (Sztojanovszki 5, 39.), Lovrencsics 7 (Bozsik –, 78.). Vezetőedző: Kiss László. FTC II.: Mester 7 – Tóth A. 5, Vattai 5, Rodenbücher 5, Sváb 5 (Antal 5, a szünetben) – Gárdos 5, Peszmeg 5 (Nyilasi B. 5, a szünetben), Fülöp 5, Papp 5 – Sztanics 5 – Pölöskey 5 (Danquah –, 81.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.
Szögletarány: 9-4 (2-2).
Sárga lap: Lantos (42.), Todorovics (67.), ill. Antal (66.), Nyilasi B. (76.).

1. perc: Már vezet is a PMFC! A 37. másodpercben egy jobb oldali beadás után Lovrencsics 4 méterről a kapu bal oldalába fejelt (1-0).
17. perc: Gyánó 16 méterről lőtt bal lábbal, a labda a jobb alsó sarokban kötött ki (2-0).
31. perc: Lovrencsics vette át a labdát, 17 méterről lőtt, Mester biztosan fogta a bal alsó sarokba tartó labdát.
54. perc: Nyilasi Bálint lőtt 13 méterről, Simonfalvi az utolsó pillanatban becsúszott, a lábáról szögletre pattant a labda.
63. perc: Schultz szöglete jól csavarodott középre, Lovrencsics 5 méterről csúsztatott, Mester nagy bravúrral ütötte ki a labdát. Az akció végén Lantos lőtt 15 méterről, a labda a jobb kapufa tövéről pattant kifelé.
70. perc: Sztojanovszki gurított középre, Lovrencsics lapos lövését Mester lábbal hárította. Nem sokkal később egy beívelés után Simonfalvi elé pattant a labda, aki rádőlt, és jobbal 7 méterről a kapu jobb oldalába zúdította (3-0).

További eredmények: Ajka - BKV Előre 4-0, Baja - Gyirmót 0-2, Budaörs - Szigetszentmiklós 0-1.

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!