Sport

2005.12.30. 14:41

Mélyülő csatornacsaták

Az RTL Klub képernyőjén az utóbbi időkben folyamatosan reklámozzák a csatorna új, januárban induló sportadóját, amely e hirdetések szerint a nyári foci-vébé mind a 64 meccsén a BL, valamint angol és spanyol bajnokik egyedüli közvetítője lenne. Nem is beszélve izgalmasabbnál izgalmasabb kézi-, kosár és ökölvívómeccsekről. Ám mivel korábbi ismereteink szerint e jogok némelyike még más adóknál van, érthető, hogy a reklám fokozott médiaérdeklődést, hogy ne mondjuk, vihart kavart.

BAMA

Ennek nyomán az RTL Klub sportigazgatója, Héder Barna egyelőre mindössze annyit nyilatkozott, hogy a közeljövőben tartandó sajtótájékoztatójuk előtt semmit sem nyilatkozik, ám annyi már kiszivárgott, hogy az emlegetett meccsek jó részét nem élőben adná az új sportcsatorna, hanem felvételről, nem egyszer csak az esemény másnapján – amiről persze a reklámokban nemigen esik szó...
További kérdés, hogy ki, hol és főként mennyiért láthatja majd a Sport Klub adásait. A legnagyobb hazai kábelszolgáltatóval, a jelenleg országosan 720 ezer előfizetőt kiszolgáló UPC-vel ugyanis Szűcs László szerint még meg sem kezdték a tárgyalásokat. A sajtóügyekért felelős igazgató ennek kapcsán azt a napvilágot látott pletykát, miszerint az UPC a Sport tévében való tulajdonosi részesedése, illetve az ebből fakadó konkurenciaharc okán nem hajlandó üzletelni az RTL-lel, badarságnak minősítette, példaként fölhozva, hogy ebben az esetben az Eurosportot sem láthatnák náluk az emberek.
További információk a Dunántúli Napló szombati számában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!